Fóti Foci Fesztivál 7-es rúgó verseny

Gyere el és mutasd meg, hogy te vagy a legjobb 7-es rúgó!

10:30-tól kezdődik 2151 Fót, Kossuth L. utca 36., Balogh Sándor Sportcentrumban saját 7-es rúgó versenyünk, melyet 2 korcsoport számára rendezünk meg. Nincsen más dolgod, mint 7 méterről betalálni a kapuba!

Korcsoportjaink:

 • Junior kategóriába tartozik minden 7. életévét betöltött gyerek, de még 14. életévét be nem töltött gyerek.
 • Felnőtt kategóriába tartozik mindenki, aki a 14. életévét betöltötte.

Helyszín: Kis műfüves pálya

Versenyek nyereményei:
7-es rúgó versenyünk junior kategóriájának nyertesei a következő értékes Football Factor ajándék utalványokat vihetik haza:
1. helyezett 30.000 Forint értékben
2. helyezett 20.000 Forint értékben
3. helyezett 10.000 Forint értékben

7-es rúgó versenyünk felnőtt kategóriájának nyertesei a következő értékes Football Factor ajándék utalványokat vihetik haza:
1. helyezett 50.000 Forint értékben
2. helyezett 30.000 Forint értékben
3. helyezett 10.000 Forint értékben

Nevezés a 7-es rúgó versenyünkre:

Online előnevezés >>>

Letölthető, kinyomtatható nevezési lap >>>

A junior kategória online nevezési díja 1000 Forint, amely magában foglalja a 7-es rúgó versenyt, a darts foci versenyt, felső kapufa rúgó versenyt. Helyszíni nevezés esetén 1500 Forint a nevezési díj 14 éves kor alatt.

Az online nevezés díja 14 éves kor felett 2000 Forint, amely magába foglalja a 7-es rúgó versenyt, a darts foci versenyt és a felső kapufa rúgó versenyt. Helyszíni nevezés esetén 2500 Forint a nevezési díj 14 éves kor felett.

A nevezés további részletei itt >>>

Játékszabályzat:

Nincsen más dolgod, mint 7 méterről kézilabda kapura rúgni a labdát, és betalálni 2 db próbálkozásból!

 • 2/2 egyből továbbjut
 • 2/1 továbbjutásért a végén 1 próbálkozás a továbbjutásért
 • 2/0 kiesik

7-es rúgó versenyünk főszabályaként minden versenyző 2 rúgásra jogosult. Abszolút továbbjutók, akik 2 rúgásból mindkettőt betalálják a kapuba. Azok a versenyzők, akik 2 rúgásból csak 1-t tudnak belőni a kapuba, egy következő fordulóba még 1 rúgásra jogosultak. Ezután egyenes kieséses szakaszba érkeznek a játékosok, azaz ha sikerül belőni a kapuba a labdát automatikusan továbbjut, ha nem sikerül kiesik a versenyből. Abszolút kiesőnek számít, aki az első fordulóban mindkét rúgást elhibázza. A verseny addig folytatódik, míg 3 játékos nem marad a döntőbe. Minden esetben bíró felügyeli a játék szabályos menetét. A rúgás 7 méterről történik. A pályán nem tartózkodhat más a versenyzőn, a kapuson, a versenybírón, egy animátoron és a játék jegyzőkönyvvezetőjén kívül!

Verseny lebonyolítása, szabályai:

 • A rúgó játékost a játékvezetőnek (jelen esetben: bíró) a kapus számára egyértelműen ki kell jelölnie.
 • A labdának mozdulatlannak kell lennie.
 • A büntetőrúgást végrehajtó játékost egyértelműen azonosítani kell.
 • A kapuson és a rúgó játékoson kívül senki nem tartózkodhat a pályán.
 • A kapusnak a kapu vonalon a kapufák között, a rúgó játékossal szemben kell maradnia anélkül, hogy érintené a kapufákat, a keresztlécet vagy a kapuhálót a rúgás elvégzéséig.
 • A kapus a rúgás pillanatáig nem hagyhatja el a gólvonalat, de a gólvonalon mozoghat, integethet, zavarhatja a rúgó játékost.
 • A rúgó játékosoknak a büntetőpont mögött, a játéktéren belül kell lennie.
 • Miután a játékos és a kapus a szabálynak megfelelően elhelyezkedtek, a játékvezető jelt ad a büntetőrúgás elvégzésére. A rúgást csak a játékvezető engedélyező sípjelére lehet elvégezni.
 • A büntetőrúgást végző játékosnak a labdát előre kell rúgnia. Sarkalás akkor engedélyezett, ha a labda előre mozog.
 • Amikor a labdát elrúgják, a védő kapus lába legalább egy részének érintenie kell a kapuvonalat vagy egy vonalban kell lennie vele.
 • A labda akkor kerül játékba, ha előre elrúgták, és egyértelműen elmozdul.
 • A rúgó játékos nem érintheti ismét a labdát.
 • A rúgás akkor tekintendő befejezettnek, amikor a labda megáll, kikerül a játékból, vagy a játékvezető bármilyen szabálytalanság miatt megszakítja a játékot.
 • Ha kapus követ el szabálytalanságot (és nem lett gól), vagy nem jelre történt az elvégzése a rúgásnak, akkor a helyes eljárás az ismétlés.
 • A labda elrúgásának színlelése, miután a rúgást végző játékos befejezte a nekifutást (cselez vagy megáll), akkor érvényteleníteni kell a rúgást (nekifutás közben a cselezés engedélyezett).
 • Ha az előrehaladó labdát külső tényező érinti vagy a labda alkalmatlanná válik (mielőtt érinti a kapufát, a kapust): a rúgást újra el kell végezni.
 • a labda a kapusról, a keresztlécről vagy a kapufákról lepattan és ekkor érinti külső tényező: a rúgást befejezettnek kell tekinteni.

7-es rúgó versenyünket 2 kategóriában hirdettük meg, ahol mindkét kategória első 3 helyezettje értékes ajándékokban részesül!

 

Rendező fenntartja a jogot helyszínek összevonására, amennyiben adott helyszínen nincs elegendő (min. 20 fő) jelentkező. Ebben az esetben a jegy helyszíne és időpontja a Rendező által egyoldalúan módosításra kerül, az esemény kizárólag az utólag megadott helyszínen és időpontban kerül megrendezésre. Rendező ugyanakkor törekszik arra, hogy a meghirdetett helyszínek feltöltésre, az események megrendezésre kerüljenek, illetve az alternatív helyszínek kijelölésének szükségessége esetén 100 km-es körzetben jelöl ki új helyszínt. Amennyiben egy helyszínre a napi maximum létszámnál (400 fő) többen jelentkeznek, újabb versenynap kerül meghirdetésre, mely új, az eredeti naptól független Területi fordulónak minősül, tehát azon a már korábbi időpontban induló versenyzők nem indulhatnak, kivéve ha újabb jegyet vásárolnak az újonnan meghirdetett időpontra. A változásokról a Rendező e-mailben és a honlapon (www.tizenegyesrugo.hu) (www.fotsportegyesulet.hu) informálja a Nevezőket legkésőbb a területi fordulót megelőző 5 nappal.

A versenyeken mindenki csak saját felelősségére indulhat. A jogszabályba, az általános szerződési feltételekbe vagy a játékszabályba ütköző magatartást a helyi lebonyolítók kizárással büntethetik. A versenyből kiesettek a Szervezők és a Rendező felé semmilyen követeléssel nem fordulhatnak. SARS-CoV-2: A mindenkori hatályos jogszabályok és hatósági előírások érvényesek a versenyre és a résztvevőkre. Ezen szabályok be nem tartása kizárással jár. A szabályok betartatása a Szervező és a Rendező feladata. Amennyiben bármilyen korlátozás miatt a kitűzött esemény nem tartható meg, akkor a Rendező gondoskodik egy új időpont kitűzéséről, és erről a regisztrációnál megadott e-mail címre írásbeli tájékoztatást küld Nevezett személynek, vagy dönt a verseny törléséről. Az új időpont olyan időszakra tűzhető ki, amikor a jogszabályok már lehetővé teszik az esemény megtartását. Abban az esetben, ha ezen időszak a korlátozás bevezetésekor előre nem megállapítható, akkor a Rendező – ha nem döntött a verseny törléséről – köteles azt követően, haladéktalanul az új időpontot kitűzni, hogy a korlátozások megszűntek.

 

 

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva