Rólunk

Egyesületünk története

A „boldog békeidők” utolsó évében, 1913-ban alakult meg a Fóti Sport Egyesület, egyetlen szakosztállyal, a labdarúgókéval. Alapítói, támogatói, pártolói főleg Újpestre, az Egyesült Izzó Váci úti gyárába jártak dolgozni, s valószínűleg e kötődés révén kapta az újpestiek lila-fehér színeit a fóti csapat is.

1945 után a jól ismert társadalmi változások mellett épült újjá a sportélet Magyarországon, így Fóton is. Ebben az időszakban több olyan játékos öltötte magára a fótiak mezét, akiből legalább helyi szinten legenda lett, mások pedig egyenesen az NB I-ig vagy NB II-ig vitték.

A viszonylag sikeres éra után, a ’70-es évek végére már ismét a területi és a járási bajnokságokban találhatjuk az együttest, s csak 1979-től, a téesz-idők kezdetével stabilizálódik az FSE helye a megyei első osztályban.

A 80-as évek

A 80-as évek elején zajlik a nézőtér- és öltözőkorszerűsítéssel járó pályafelújítás. Ebben az időszakban számos fóti vállalkozó, köztük Balogh Sándor főszponzor, biztosítja a FÓT SE működését.

Az évezred utolsó éveit két ezüstérem és egy remek fóti csapat színesíti.

1999-ben Balogh Sándor jóvoltából NB II-es bajnokságban szerepelünk, és ebben az évben a fótiak Hajdú Norbert fejesével 1-0-ra legyőzik az élvonalbeli Diósgyőrt, a továbbjutást érő gólt a televíziók sporthíradói is közvetítik.

Az egykori és reménybeli főszponzor halála megviseli a csapatot, így visszaesik a megye II-es osztályba.

2013-ban 100 éves lett az egyesület. Ünnepélyes keretek között,a sport létesítményt Balog Sándor Sportcentrumnak nevezik el.

TÁMOGATÓK