KEMPO

Kempo szakosztály

Szakosztályvezető: Gutpintér Tamás
Telefonszáma: +36302427007
E-mail: ffkempodojo@gmail.com
A Fekete Farkasok Dojo 2021 szeptemberében alakult a Hun Kempo Kai Szövetség keretein belül Hanshi Lovász Gábor támogatásával.

A sportágról

A Kempo egy több száz éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő, nagy hatékonyságú önvédelmi rendszer. Egyedülállóan tartalmazza azokat a technikákat, amelyeket a kung-fu, a ju-jitsu, a thai-boksz, judo és a karate is használ. Magasságtól, súlytól, alkattól és nemtől függően más-más megoldásokat ajánlatos gyakorolni, fejleszteni. Így jellemző, hogy a Kempo mindenki számára az általa elsajátítható és igényelt szinten gyakorolható. Olyan stílus, amely kreativitást igényel, fejleszti a mozgáskoordinációt és gondolkozni tanít.

Kempo iskolák lehetnek tradicionális (kínai, japán), vagy modern stílusúak. Némely iskolában a technikák gyakorlása a cél és nincs küzdelem. Vannak ahol kötött soros küzdelmek vannak. A kínai irányzatok a rugalmasabb technikákból, míg a japán/ okinawai irányzatok a karate és a jitsu elemeikkel, a direkt megoldásokból építkeznek. A modern irányzatok a kornak, területnek jellemző technikai fortélyokat alkalmazzák elhagyva a tradicionális rituálékat, formákat. A Kempo, a külső-kemény iskolák jelenkori megtestesítője. Technikáinak 95%-a nem alkalmazható versenyeken. Helyzetmegoldásai finomtól a kemény és hatékony technikákig terjednek. Alapelvünk: kerüld el a konfliktust, de ha rád talál tudd, hogyan kell megoldani.

Önvédelmi rendszere több, egymásra épülő lépcsőből áll:

 • Első fázis (lépcső) a lebeszélés, kitérés, szabadulás,
 • Második fázis(lépcső) a dobásos, feszítéses technikák alkalmazása,
 • Harmadik fázis(lépcső) a teljes technikai skála alkalmazása az ellenfél legyőzésére (ütések, rúgások, feszítések, dobások, törések).

Az önvédelem fokozatai egymásra épülnek, minden egyes technika a következő technika előkészítése. Azt, hogy az adott szituációban meddig kell elmenni, a helyzet, és a támadás határozza meg. A Kempo talán a legveszélyesebb harcművészet. Hogy féken tartsuk az erejét, magunkat is fékeznünk kell. Edzenünk kell a szellemet és a lelket, akár a testet, hogy ki tudjon fejlődni a belső erő és egyensúly. Egy Kempo mester igazi harcművész, aki ura önmagának. A Kempot 1975-ben mutatták be Magyarországon. A Kemporól, mint önálló szervezetben működő küzdősportról Magyarországon 1985-től beszélhetünk. Ekkor vált ki a Kempo tagozat a Magyar Kick-Box Szövetségből, melynek 1980-tól volt tagja. Az 1996-os magyarországi Kempo tábor szétszakadását követően több kisebb nagyobb szervezet alakult és működött, illetve működik napjainkban is. Hanshi Lovász Gábor (8. dan) vezetésével új szervezet (Hun Kempo Kai) alakult.

A szövetség keretein belül lehetőség van hazai és nemzetközi versenyeken való részvételre:

 • Semi contact
 • Submission
 • Light contact
 • Knock Down
 • Full contact (A;B)
 • Kata /Formagyakorlat
 • Chikara Kurabe
 • MMA
 • Önvédelem kategóriákban!

Ezen kívül más szervezetekkel történő sikeres együttműködés kapcsán további kategóriákban van lehetőség megméretni magukat a kempokáknak!

Edzések időpontja, helyszínek:

Szerda – 18:00 – 19:30 – Fóti Vörösmaty Mihály Művelődési Ház
Péntek – 18:00 – 19:30 – Fóti Judo terem

Tagdíj:

Gyermek (7-14 éves): 9.000,- Ft/hó
Kedét-felnőtt (14+ éves): 10.000,- Ft/hó
Az első edzés ingyenes!

Gutpintér Tamás sensei

Csonka Tamás sensei

Csonka Máté senpai

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva