WKF Karate Magyar Bajnokságon állt dobogóra a FÓT SE sportolója!

2024.06.04.
Írta: Fót SE

A WKF Karate Magyar Bajnokságon 930 nevező közül a FÓT SE sportolója, Rozsi a III. helyen végzett!

A tavaszi versenyszezon legrangosabb hazai versenye a WKF Karate Magyar Bajnokság volt, ami 61 klub több, mint 800 versenyzőjének 930 nevezésével zajlott le május utolsó hétvégéjén a Megyeri úti jégcsarnokban.  A szombaton és vasárnap formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban, egyéniben és csapatban, gyermek, ifjúsági, kadet, junior, U21, felnőtt, master és para-karate kategóriákban avattak bajnokokat. A MB-n a két hete Európa-bajnoki címet szerzett Tadissi Martial kivételével gyakorlatilag a teljes magyar versenyzői élmezőny tatamira lépett.

A verseny megnyitó ünnepségén díjazták az elmúlt időszak nagy világversenyein – a nagysikerű őszi budapesti világbajnokságon, a februári grúziai korosztályos EB-n és a májusi horvátországi felnőtt kontinensviadalon – érmes magyar versenyzőket. A díjazottak között volt a budapesti VB-n ezüst érmet nyert Hárspataki Gábor, az ugyanott para-karatéban világbajnoki címet szerzett Kákosy Olívia és a közelmúltbeli EB-n arany érmes Tadissi Martial. Utóbbi kivételével a kitüntetettek versenyeztek is a hétvégén. Emellett Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke elbúcsúztatta a versenyzői pályafutásukat befejező, korábban sok szép sikert elért Sterck Laurát és Anti Zsuzsannát.

A 2 napos eseményen Barta Róza a Fót SE versenyzője, a Garay János Általános Iskola tanulója a 8-9 éves lányok formagyakorlatának versenyszámában III. helyezést ért el. Rozsi (ahogy mi hívjuk) jelenleg 7. kyu-s (narancssárga öves), hetente 3 alkalommal sportol. Szinte minden versenyen elindul, amelyiken csak lehet. Reméljük, hogy lendülete töretlen marad és még sokáig kitart!

Egyesületünk nevében ezúton is gratulálunk a felkészítő edzőknek és minden versenyzőnek! Sok sikert kívánunk a további felkészüléshez!

Hajrá Fót!

 

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva