Nézzétek meg karatésaink 2023-as évének a legemlékezetesebb pillanatait!

2024.01.11.
Írta: Fót SE

Karate szakosztályunk edzője Szécsényi Attila a következő emlékezetes pillanatokat szeretné megosztani veletek a 2023-as évükről:

„A Fót Sportegyesület Karate szakosztálya 3 sportfoglalkozást tart hetente, egyet a Fáy András Általános Iskolában, kettőt a Garay János Általános Iskolában. Az utánpótlás nevelés mellett a versenyeztetést és a szakmai képzéseken való részvételt is fontosnak tartjuk.

Az évet a Sportnapunkkal kezdtük, melynek célja az utánpótlás bevezetése a versenyzés világába, illetve a továbblépés biztosítása a következő övfokozatra. A nagy létszámú egész napos eseménynek a Fáy András Általános Iskola adott otthont. Az eseménynaptár következő állomása a Budapest Bajnokság, ahol a kezdő versenyzőknek van lehetőségük az első megmérettetésre. A tavaszi szezont a háromfordulós Magyar Bajnokság ölelte fel, melynek összesítésében Barta Zselyke haladó versenyzőnk, a Garay János Általános Iskola tanulója 2 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel a II. helyezést érte el! Utánpótlás versenyzőink közül Demeter Dalma a Garay János Általános Iskola tanulója 1 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel és 3 db IV. helyezéssel szintén az eredményes sportolók között végzett. Az őszi versenyszezon legrangosabb versenye a WKF Karate Diákolimpia volt, melyen Barta Róza versenyzőnk, a Garay János Általános Iskola tanulója II. helyezést ért el. Ebben a szezonban zajlott le a Wado Országos Bajnokság is, melyen a Barta testvérek szintén a dobogó felső fokaira állhattak. Az évzáró Utánpótlás versenyek legeredményesebb kezdő versenyzője Weisenburger Attila, a Garay János Általános Iskola tanulója volt.

A szakmai képzés tavasszal Ausztriában zajlott Nobuyuki Nukina 6 danos mester vezetésével, majd júliusban a nyári edzőtáborban folytatódott Balatonlellén szintén Nukina mester irányításával. Az őszi képzés Svájcban volt Koichi Shimura és Shinji Kohata 7 danos mesterekkel.

Az utánpótlásról sem feledkeztünk meg. Iskolai tornaórákon és bemutatókon népszerűsítettük a sportágat, melynek eredményeképp a létszámunk is bővült. Az évet a Nihon Újpalotai Sportegyesület sportolóival közösen zártuk.”

Gratulálunk karatésainknak az elmúlt évben elért eredményeikhez! Bízunk benne, hogy az idei év is hasonlóan sikeres lesz!

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva