Beszámoló a Fót Sportegyesület 2023-as évéről!

2023.12.21.
Írta: Fót SE

Beszámoló a FÓT SPORTEGYESÜLET 2023-as évéről

 

Tisztelt Tagok, Sportbarátok!

Szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy mi minden történt az egyesület életében az elmúlt időszakban. Most elsősorban az anyagi és a háttérintézkedésekről, döntésekről fogunk beszámolni. A sportsikereket igyekeztünk publikálni év közben és szerencsére szinte minden hétre jutott olyan esemény, teljesítmény a szakosztályainkban, amiről érdemes volt hírt adnunk.

2023.11.28-án tartottuk a sportegyesület tisztújító küldöttgyűlését, melyen a küldöttek megerősítették az elnökséget és a felügyelő bizottságot. Elfogadtuk a 2024-es költségvetésünket.

Már 2020-ban célként tűztük ki, hogy a lehető legnagyobb transzparenciát biztosítsuk az egyesület működése során. Az elnökség döntései feltöltésre kerültek a weboldalunkra és folyamatosan beszámoltunk a változásokról, küldöttgyűlésekről, továbbá elérhetőek a beszámolóink.

Legfontosabb partnerünk, támogatónk Fót Város Önkormányzata és képviselőtestülete. Anyagi forrást biztosítanak és a képviselők személyesen is sokat tesznek az egyesületért. Az elmúlt pár évben sokszáz millió Ft-ot költöttek a fóti lakosok sportolási lehetőségeinek fejlesztésére. Sportcsarnok, műfüves focipálya épült öltözőkonténerekkel, lelátóval. A nagyméretű füves pályánál lévő öltöző felújítását is nagyrészt Önkormányzati forrásból kellett biztosítani, futókört adtak át.

A Fót SE 2023-ban összesen 41.000.000.- Ft Önkormányzati támogatást kapott, melyet fejlesztésekre, bérekre, beruházásokra, bérleti díjakra, adminisztrációra költöttünk, de mindez közvetve vagy közvetlenül a sportolóink érdekeit szolgálta. Az Önkormányzat ingyenesen adja birtokunkba a létesítményeket, ez nagyon ritka és ésszerű támogatás. Bérleti díjat csak a Sportcsarnokért kell fizetnünk. Az Önkormányzat dolgozói, alvállalkozói mind személyes ügyüknek tekintik az egyesület fejlődését, mindig segítőkészek. Ezúton is szeretném megköszönni a képviselők és a munkatársaik eddigi támogatását.

 

Az Önkormányzat támogatása mellett, az egyesület forrásait erősíti, hogy három szakosztállyal sikeresen pályáztunk a TAO programban, így a labdarúgó a kézilabda és a kosárlabda szakosztályunk részére mintegy 42.000.000.- Ft támogatást ítéltek meg, ami rekord összeg. Mindemellett minden pályázaton elindulunk és munkát rakunk bele, mert szükségünk van a lehető legtöbb forrás bevonására. Az idén a vívószakosztályunkkal nyertünk 600.000 Ft-ot a Hiszek benned pályázaton és 500.000 Ft-ot a Vívószövetségtől. Ezen két összeget a vívó szakosztályunk terembérletére fordítjuk. A Pest Vármegyei Önkormányzatnál 2 pozitívan elbírált pályázatunk van, amikkel egy mikrobuszra és a Vívó szakosztályunk műhelytámogatására pályáztunk.

Már az egyik legfontosabb pillérünket a tagdíjak adják. Ahogy nő a létszámunk úgy fog növekedni az a láb is. Igyekszünk a webshopot erősíteni és onnan is várható bevétel, illetve a szponzorokat felkutatni. Sajnos az utóbbi igen nehéz az elmúlt időszak külső tényezői okán, covid, háború, rezsiköltségek emelkedése.

Az egyesület keretein belül sportolók száma nagyságrendileg 850-900 fő között alakult az idén. Egy szakosztályunk megszűnt, de alakult helyette másik kettő. Jelenleg 15 szakosztállyal rendelkezünk. A legnagyobb létszám a labdarúgásban található, majd 300 fővel. Nagyjából 95%-a a sportolóinknak fóti, hozzávetőlegesen a 70%-a utánpótláskorú. A nemek aránya kiegyenlített.

Pár szó a beruházásainkról:

Az idei évben új kutat kellett fúratnunk, mert a korábbi elhomokolódott.

A műfüves pálya mellett további földmunkákat végeztünk, így már majdnem végleges a beruházás.

Befejeződött a 20.000.000.- Ft Pest Vármegyei Önkormányzati és mintegy 30.000.000.- Ft Fót Város Önkormányzati forrásából megvalósult öltöző felújítás. Ez magába foglalta a tetőszerkezet cseréjét, hőszigetelés kialakítását, színezést, nyílászáró cserét, vízelvezetést és fűtés korszerűsítést. Amennyiben sikerül a belső nyílászárókat a vizesblokkokat a burkolást és a festést is megoldani akkor egy korszerű energiahatékony 21. századi épület szolgálja tovább az érdekeinket.

 

Építettünk 220 folyóméter kerítést, 128 fős lelátót. A műfüves pálya mellé megépült az MLSZ által elfogadott konténer öltöző komplexum is, így teljes körű használat biztosított az engedélyek által. Minden építést igyekeztünk a szakosztályi működéshez igazítani, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozza az edzésekben, versenyekben.

Szerveztünk sportválasztó családi napot majd 1.000 kilátogatóval, Final 24 kézilabda döntőt teltházzal, futó és focifesztivált. Országos versenyeken vettünk rész vagy hoztuk ide Fótra őket. Besegítettünk a Futókörök napjának szervezésébe és több civil szervezet rendezvényén részt vettünk, segítettünk.

Részt vettünk Fót Város eseményein: farsang, Fóti-Futi, Főzőverseny, Gyereknap, majális, Fóti Kolbi, adventi hétvégék és még sorolhatnánk. Igyekszünk a fóti civilszervezetekkel együttműködni és segíteni egymást. Jó viszonyt ápolunk a fóti iskolákkal és az iskolaigazgatókkal, testnevelő tanárokkal. Közösen együttműködve szervezzük a nagy sikernek örvendő suliolimpia programjait. A szakosztályaink nyári táborokat szerveztek melyen több száz gyermek vett részt.

Igyekszünk a tagjaink számára egységes megjelenést biztosítani és a fóti Öntudatot elültetni, ápolgatni. Mindehhez kedvezményes árú vagy ingyenes FSE felszerelést biztosítunk.

A meglévő 2 db 9 személyes buszunkat ingyenes használatba adjuk több fóti civil szervezetnek, iskolának vagy akár az Önkormányzatnak. Nagyon sok gyereket tudnak megmozgatni a szállítási lehetőséggel.

2023-ban egyesületünk alapításának 110. évfordulóját ünnepeltük. A Fóti Értéktár Bizottság szervezett egy megemlékezést a Vörösmarty művelődési házban, ahol megtekinthettük az elmúlt időszakot fényképeken. Balogh Dávid ismertette az egyesület történetét és Kapitány Zoltán pedig pohárköszöntőt mondott a teltházas ünnepségen.

Mindezeken túl számos tennivalónk akadt, hogy az Egyesületnél folyó munkákat gördülékennyé tegyük. Az elmúlt évek nehezebb külső körülményei hozzászoktattak ahhoz minket, hogy legyünk leleményesek, takarékosak és használjuk a lehető legjobban a rendelkezésre álló infrastruktúrát, forrásokat. Szerencsére számos önkéntes segítő csatlakozott hozzánk és segített a vállalt feladatainkban, ezúton nekik is szeretném megköszönni a munkájukat! A fenitekben leírtak nem jelentenének semmit, ha nem lennétek Ti sportolók, szülők, edzők, támogatók, ezért első sorban Nektek köszönjük, hogy együtt fejlődhetünk tovább!

Tisztelettel:

Kapitány Zoltán, Szkala Sándor, Tóth Iván Csaba

Fót SE elnöksége

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva