2023.09.09-én a Fót Sportegyesület megrendezte a III. Sportválasztó családi napot!

2023.09.15.

2023.09.09-én, szombaton, a Fót Sportegyesület megrendezte a III. Sportválasztó családi napot. A rendezvényt a Fót SE vezetőivel, szakosztályvezetőkkel, edzőkkel, a Sportcsarnok vezetőivel, dolgozóival, külsős résztvevőkkel és egy kisszámú, lelkes önkéntes csoporttal szerveztük.

Sajnos a 2023-as évre nem nyertünk pályázati összeget a sportválasztó megvalósítására, így több tervezett programot nem tudtunk megvalósítani. A saját költségvetésünkből kellett kigazdálkodnunk a rendezvény költségeit. Szerintünk sikerült a lehető leghatékonyabban elköltenünk az erre szánt összeget. A regisztrálók Fót Se szilikon karszalagot és tornazsákot kaptak ajándékba és láthatólag büszkén hordták, viselték őket. Talán ezzel is sikerül elősegítenünk a Fóti identitástudat erősödését.

Az idei évben igyekeztünk több alternatív programot is bevonni a rendezvénybe. Segítséget kértünk a Fóti Aqua Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől, akik biztosítottak egy rohamkocsit az érdeklődők részére, megtekintés, kipróbálás céljából. Volt katonai bemutató, toborzó, kisállatbemutató, ugrálóvár, óriáscsúszda, footdarts, lővőerősségmérő, kürtőskalács, pónilovaglási lehetőség, csillámtetoválás és lufihajtogatás. A kisebbeknek társasjáték és ügyességi pálya és népszerű volt a gokartozási lehetőség is. Kijöttek és vércukor mérést végeztek az AV labor kollégái, kerekasztal beszélgetést tartottunk ismert szülőkkel, coachokkal, a gyerekek és szülők sporthoz való hozzáállásáról. Egyéni képzésre lehetett jelentkezni a sportcsarnok konditermében, Kunszt Szabolcs a gerincproblémákra igyekezett segítséget nyújtani, Szalontai Anikó, a már fáradt izmoknak, igyekezett frissítő masszázst adni. Az Impulzus Sportegyesület terepfutást szervezett és segítő tanácsokkal látta el a terepfutás iránt érdeklődőket.

3 büfé gondoskodott a résztvevők ellátásáról.

Természetesen a sportoké volt a főszerep, a kilátogatók kipróbálhatták a Fót Sportegyesület összes szakosztályának a sportágait. Összesen 16 szakosztályunk képviselte magát a sportolóikkal együtt, akik felváltva tartottak bemutató edzéseket és színpadi programot. A szakosztályvezetőink és edzőink tapasztalata alapján minden sportágnál sok érdeklődő volt és sokan keresték meg őket, hogy egyeztessenek a későbbi folytatásról. Elmondható, hogy a sportválasztó hatására nagyjából 20-30%-kal növekszik a taglétszámunk és bízunk benne, hogy a rendezvénnyel egy átfogó segítséget tudunk nyújtani az érdeklődőknek. (Mindezek mellett úgy gondoljuk, hogy egy remek program volt azoknak a családoknak is, ahol kisebb – még nem sportoló korú – gyermekek vannak, sőt gyermek nélkül érkezők is találhattak kedvükre való programot.)

Az idei év főbb számai:

• 312 regisztráció
  • hozzávetőlegesen 1.200 kilátogató
  • 78 azonnali jelentkező
  • 100 fős stáb, önkéntesek, edzők, szervezők, partnerek

Köszönjük a program megvalósításához nyújtott segítséget több fóti vállalkozónak, edzőinknek, szakosztályvezetőinknek, a külsős résztvevőknek, képviselőknek, akik egyénileg szereztek forrást. Külön köszönet az Önkénteseinknek, akikre minden rendezvényen számíthatunk. A legnagyobb köszönet a kilátogatókat a családokat a már FSE és a leendő FSE tagokat illeti.

Reméljük 2024-ben ismét találkozunk!

Köszönet a képekért Simkó Gábornak! Rendezvényünk fotói a következő linkre kattintva érhetőek el: