Interjú nyári táborainkról egyesületünk elnökével!

2023.06.30.
Írta: Fót SE

A Fót Sportegyesület idén is számos nyári táborral várja a fóti diákokat a sporttáboraiban. Az FSE nyári táboraival kapcsolatban beszélgettünk Kapitány Zoltánnal, az FSE elnökével.

A nyári szünet kezdetével az FSE nyári táborai is megkezdődtek?

Így van, ahogy vége lett az iskolának, már az első héten elkezdtük a táboroztatást. Már túl vagyunk egy labdarúgás-, egy kézilabda-, egy fit-kid- és egy ritmikusgimnasztika-táboron. Labdarúgásból összesen 3 tábort fogunk szervezni a nyár folyamán.  Összesen 19 táborunk lesz, van olyan sportág, amiből többet szervezünk, de olyan is van, amiből csak egyet. Táboraink: atlétika, angol, fit-kid, kézilabda, foci, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, tánc és vívás.

Melyek a legnépszerűbbek?

Mikor elkezdtük az első évben a focitábort, akkor húszan jelentkeztek, jelenleg 40 fő van egy turnusban. Nem könnyű megfelelő edzőt és segítőket találni. A foci mellett nagyon népszerű a ritmikus gimnasztika-, a fit-kid- és a tánctábor is.

Az egész szünidő alatt folyamatosan lesznek táborok?

Igen, az utolsó tábori hetünk augusztus 21-25-ig tart.

Miből adódik, hogy nem könnyű szakembereket találni a táboroztatáshoz?

Általában, akik a szakosztályokat vezetik, azok tartják a hozzátartozó edzők és a  külső segítők bevonásával. A labdarúgásnál, amit az egyesületünk szervez, úgy működik, hogy eljönnek az edzőink, és mellettük 3-4 segítő, akik a gyerekek koordinálásában, az étkeztetésében, a gyerekőrzésben segítenek. Leginkább segítőket nehéz találni, edzőket könnyebb.

A táborokban a sportoláson kívül milyen aktivitást tudnak még szervezni a gyerekeknek?

A legtöbb esetben az adott sporton kívül extra programokat is szervezünk, kirándulást, fagyizást, uszodalátogatást. Tábortól is függ a programok jellege, de gyakori a társasjátékozás, a kreatív foglalkozások, a versenyek, a játékok megrendezése, a vízi csúszdázás. Van olyan táborvezető, aki az Aquaworldbe szervez programot, van, aki az őrbottyáni tóhoz, de olyan is előfordul, hogy a tábor helyszínére rendelnek valamilyen extra dolgot. Naponta két edzést tartunk, háromszor van étkezés. Nagyon sok gyereknek dolgoznak a szülei nyáron, akiknek a gyermekmegőrzésen kívül a tartalmas időtöltés is nagyon fontos.

A táborok költsége függ az adott sportágtól?

Igen, meghatározó, hogy milyen sportágról van szó. A labdarúgásnál sikerült megtartani a tavalyi árat, azaz 30 ezer forintot, de van táborunk, aminek a költsége 40 ezer forint felett van. Az ár szorosan összefügg azzal, hogy milyen szakosztályról van szó, hol rendezik meg, és milyen plusz programok társulnak hozzá. Az étkezés költsége a tavalyihoz képes több mint 30%-kal drágább. Nem egységesek a tábordíjak, mert helyszínenként az adott feltételek sem egységesek. Minden évben egyre több tábort rendezünk meg. A korábbi évekhez képest az idei nyáron rekordot döntünk a táborok számát illetően.  A táboraink remek lehetőséget kínálnak a Fóton vagy a Fót környékén élő családoknak a tartalmas időtöltésre, amit igyekszünk az FSE keretein és színein belül megtenni. Sajnos a városban nincs uszoda, illetve strand, ami még kellemesebbé tenné a kikapcsolódást, de reméljük, hogy előbb-utóbb ez is lesz majd Fóton. Természetesen kihasználjuk az itteni lehetőségeket, a gyermekváros területét, az ősfás részt, illetve a Somlyó- tó kínálta környezetet.

Forrás: https://fotinfo.hu/javaban-zajlanak-az-fse-sporttaborai/

Ezenkívül hoztunk egy kis ízelítőt Kézilabda és Úszó táborunkról, ami az Aquaworldben került megtartásra és az első Vívó táborunkról, ahol a gyerekek a napi edzések mellett ellátogattak a Börzsönybe is! A képek a gallériában érhetőek el!

Nyári táborainkban vannak még szabad! A következő linkre kattintva nézzetek szét táboraink ajánlati között:

Táborainkba jelentkezni elektronikusan a következő linkre kattintva lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKuMqR5Wn2dGVTbR4NIRXcv7Pk9hI8KWb6ugGok3PuCX_ulQ/viewform

Pdf. formátumú jelentkezési lapunk a következő linkre kattintva tölthető le, amit kitöltve az adminisztracio@fotsportegyesulet.hu e-mail címre várunk vissza kitöltve:

https://fotsportegyesulet.hu/wp-content/uploads/2023/04/Nyari-tabor-Jelentkezesi-lap-2023.pdf

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva