Fergeteges volt a hangulat a Phoenix Sportcsarnokban!

2023.05.31.
Írta: Fót SE

Telt házas döntők, remek, NB I-es mérkőzéseket is „megszégyenítő” hangulat, utolsó pillanatokban szerzett győztes gól, beigazolódó papírforma, jókora meglepetés – néhány szóval így lehetne röviden jellemezni a XI. Final24 mérkőzésein történteket

 

Idén május 27-én Fóton találkozott Pest vármegye kézilabdás társadalma, hogy a döntőkkel végérvényesen lezárja a 2022/23-as bajnoki évadot, és eldőljön az osztályváltó és az NB II-be feljutó együttesek kiléte.
Nyugodt szívvel kijelenthetjük: ezúttal is igazi ÜNNEP volt a rendezvény, a sportértékén kívül színvonalas kiegészítő programokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Míg a délelőtti meccsek alkalmával 80%-os telítettség volt a sportcsarnokba, addig a délutáni döntők már telt házzal dübörögtek!
Női II. osztály
VS Dunakeszi II – Veresegyház VSK 28:19 (20:9)
Ahogy az már előzetesen is várható volt, a rutinos játékosok egész sorát felvonultató dunakeszi együttes a találkozó első pillanataitól éreztette: első számú esélyeshez méltóan magabiztos játékkal kívánja „behúzni” idénybeli 21.találkozóját, a bajnoki döntőt is. A mérkőzés ennek megfelelően gyakorlatilag már az első játékrészben eldőlt; és bár a veresegyháziak végig lelkesen és szimpatikusan játszottak, a szünet után a „lazítás” is belefért a Dunakszinél. 100%-os rajt-cél győzelmet arattak tehát Maczkó János játékosai, s a 2023/24-es idény küzdelmeit már egy osztállyal feljebb, a vármegyei I. osztályban kezdhetik.
A mérkőzés legjobbjai:
Gyetván Krisztina (VS Dunakeszi II), Wiesner Dóra Roxána (Veresegyház VSK)
A bajnokság gólkirálya: Móré Katalin (VS Dunakeszi II)
Férfi II. osztály
Aranyszarvas SE-Tápiószele – Váci FKA II 32:35 (15:15)
A 2021-es döntő visszavágójának is beillő találkozón a szeleiek – bár végig szívósan küzdöttek – végül nem tudtak revansot venni a „rekord döntős-rekord bajnokon”. Az első játékrészben jobbára hullámzó játék folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat irányította a mérkőzést. A váciak a szünet után hat perc alatt produkáltak egy 6:0-ás periódust, s ezzel gyakorlatilag eldöntötték a lényeget, az egyetlen nyitott kérdés innentől már csupán a végső különbség volt. „Osztályt ugrott” a Vác – de abban is biztosak lehetünk, hogy az Aranyszarvas jövőre is mindent meg fog tenni a döntőbe jutásért és a végső győzelemért!
A mérkőzés legjobbjai:
Bognár Boldizsár (Váci FKA II), Kádár Bernát (Aranyszarvas SE-Tápiószele)
A bajnokság gólkirálya: Molnár Zoltán (Aranyszarvas SE)
Női I. osztály
VSK Tököl – Mogyoródi KSK 20:33 (8:14)
Az előzetes várakozások alapján (a Tököl veretlenül, 22 mérkőzésen 22 győzelemmel, a Mogyoród 18 győzelem mellett 1 döntetlennel és 3 vereséggel jutott a fináléba; az alapszakaszban értelemszerűen oda-vissza a tököliek győztek), igencsak egyértelműnek tűnt a találkozó – csak az esélytelenebbnek tartott mogyoródiak gondolták ezt másképp! A kezdő sípszótól kontroll alatt tartották a játékot – döntetlen utoljára 2:2-nél állt az eredményjelzőn! – mondhatni állva hagyták riválisukat, s az előzetes esélyekre alaposan rácáfolva kiütéses győzelemmel vívták ki az NB II-es indulás jogát a 2023/24-es szezonra.
A mérkőzés legjobbjai:
Hrutka Bernadett (Mogyoródi KSK), Zsíros Adrienn (VSK Tököl)
A bajnokság gólkirálya: Czirják Orsolya (Százhalombattai KE)
Férfi I. osztály
Kőrösi KDSE-Treff ’99 – Veresegyház VSK 27:26 (14:11)
Kemény küzdelem, szoros mérkőzés, szebbnél szebb megoldások, kapusbravúrok, utolsó másodpercekben elért győztes gól – a „király kategória” döntője ezúttal is méltó volt a hírnevéhez és az előzetes várakozásokhoz. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és bár végig a Kőrösi vezetett, a legnagyobb különbség – öt gól (25:20) – az 51. percben állt az eredményjelzőn. Aki azonban ekkor azt hitte, hogy eldőlt, az igen nagyot tévedett! Fokozatosan zárkóztak fel a veresiek, és 28 másodperccel a vége előtt 7-méteresből az egyenlítés is összejött nekik. Már-már azt hihette játékos, edző és szurkoló egyaránt, hogy következik a „lutri” büntetőpárbaj, amikor 6(!) másodperccel a vége előtt megszerezte győztes gólját a Kőrösi KDSE együttese; s két év alatt két „drámai döntőt” megnyerve (sokan bizonyára emlékeznek rá: tavaly a II. osztály fináléjában 7-méteresekkel múlták felül a Cegléd II együttesét) és két osztályt ugorva jutottak az NB II-be, elérve ezzel kitűzött céljukat!
A mérkőzés legjobbjai:
Zalai László (Kőrösi KDSE-Treff 99), Sági Levente (Veresegyház VSK)
A bajnokság gólkirálya: Kmety Ádám (Domony KSE)
Szokás szerint ezúttal is a Final24 keretein belül kerültek átadásra a bajnoki évad különböző különdíjai. Lássuk, idén kik részesültek a Pest Vármegyei Kézilabda Szövetség által odaítélt elismerésekben!
Az év edzője (Sulyánszki Dezső-díj): Volcz Ákos
Pest Vármegye Kézilabda Sportjáért-díj: Túri Istvánné
Az év Pest vármegyei játékvezető párosa: Bátori Bence – Szécsi-Lantos Boldizsár
Az év Pest vármegyei fiatal játékvezetői párosa: Mácsár Hunor – Pásztor Áron

Szívből gratulálunk valamennyi győztesnek és a díjazottaknak! 👏👏👏

Fót Sportegyesületünk nevében szeretnénk megköszönni a Pest Vármegyei Kézilabda Szövetség fantasztikus szervezését, a Phoenix Sportcsarnok vezetőinek és dolgozóinak munkáját, minden önkéntesnek, segítőknek a polgárőrök és a biztonsági szolgálat a munkáját! Továbbá szeretnénk megköszönni minden támogató felajánlását a szurkoló táborok biztatásait és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy ennek a színvonalas eseménynek városunk adhatott otthont!

 

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva