2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Napunk!

2022.08.26.
Írta: Fót SE

2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Nap, ahová sok szeretettel várunk minden sportolni vágyó kicsit és nagyot, fiúkat és lányokat! Gyertek minél többen és töltsünk együtt újra egy fantasztikus napot!

fót sportágválasztó

Addig is  szeretnénk számotokra egy kis betekintést adni szakosztályainkba!

Karate szakosztályunk

Szakosztályvezető: Szécsényi Attila Zsolt
Nihon Újpalotai Sportegyesület
Elnök / Edző / Versenyző
5 dan Wado-Ryu Karate
3 dan Okinawa Kobudo
Telefon: 06 20 981-6038

Harcművészeti pályafutásomat 1978-ban kezdtem az UTE judotermében, a Megyeri úton Horvay Sándor és Oláh Pál mesterek tanítványaként. A közel ötéves cselgánccsal töltött időszakomat az akkori kisdobos és úttörő korcsoportban néhány budapesti és országos versenyen elért helyezés kísérte. A karatéval 1983-ban ismerkedtem meg, az akkor közismertebb stílusokat hosszabb – rövidebb ideig gyakoroltam is. A Wado-Ryu Karate-t 1992 óta gyakorlom.

Egyesületünk tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek, szakmai felügyeletét a Magyar Wado Szövetség látja el. Szakmai irányítóink Kuniaki Sakagami 8 danos és Noboyuki Nukina 6 danos mesterek. Jelenleg az egyesületben minden nap tartunk edzéseket Budapesten a XV. kerületben, a XIX. kerületben és Fóton. Évente 2 x lehet övvizsgával előre jutni a különböző szinteken, illetve az arra pszichikailag és fizikailag alkalmas gyerekeknek lehetőségük van a karate, mint versenysporttal való megismerésére és a versenyzésre. Egyesületünkben jelenleg a sportolók képzését, versenyre és övvizsgákra történő felkészítését 4 fekete öves mester irányítja.

fse karate

Danvizsgák

1. dan 1999. Bátaszék
2. dan 2001. Bátaszék
3. dan 2004. Szentes
4. dan 2009. Szentes

Sajnos ezeket a vizsgákat a Japán Karate Szövetség nem ismerte el ezért meg kellett ismételni a vizsgákat a JKF (Japan Karate Federation) vizsgabizottsága előtt is.

1. dan 2013. Kempervennen (Hollandia)
2. dan 2014. Kempervennen (Hollandia)
3. dan 2014. Reading (Anglia)
4. dan 2015. Nagoya (Japán)
5. dan 2018. Leicester (Anglia)

Edzői jogosítvány
A karate oktatásával az volt a célom, hogy azok a gyerekek és felnőttek, akiknek tetszik ez a fajta mozgáskultúra és életforma azokkal időnként együtt tudjak sportolni, edzeni és ismereteimet át tudjam nekik adni, miközben sportolunk. Ezalatt én is fejlődhetek. Már fiatal, tanuló koromban is lehetőséget kaptam az akkori edzőktől, hogy nálam alacsonyabb övfokozatú karatékákat vagy gyerekeket oktassak. Csak később jött a lehetőség, hogy hivatalosan is edző lehessek. Az 1996-1997-es tanévben az OTSH által szervezett 1 éves edzői tanfolyamon szereztem “A” kategóriás, sportoktatói diplomát. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerveződött Sportedző, Szakedző tanfolyam elvégzése után a diplomámat 2013 őszén vehettem át.

Bírói minősítés

A versenyzés mellett egyre jobban kezdett el érdekelni a bírói munka, melynek megismerésével a versenyzőket is jobban fel lehetett készíteni. 2001-ben a Magyar Karate Szövetség által szervezett bírói tanfolyamon “C” kategóriás bírói képesítést szereztem. Ezt több további különböző WUKO és W.U.K.F. bírói minősítés követte Ausztriában, Romániában, Olaszországban. Itthon is tovább folyt a képzés a Magyar Karate Szakszövetség tanfolyamain. Jelenleg „Vezetőbíró A” minősítésem van, melyet 2018-ban szereztem.

Versenyzés

Mindig is azt gondoltam, hogy a versenyzés az, amellyel egy összképet kaphatunk magunkról és arról, hogy milyen szinten vannak az ismereteink. Ugyanakkor a versenyzés közben szerzett tapasztalatokat meg lehet osztani azokkal a sportolókkal, akiket mi készítünk fel a versenyzésre. Az eredmények azt igazolják, hogy ezt a munkát jól végezzük. Sportolóink eredményesen versenyeznek mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben. Az oktatás mellett jelenleg aktívan versenyezek. Tagja vagyok az MWSZ válogatott keretének.

Eredményeim:
56 Magyar Bajnoki cím (Wado, WKF, Semi Contact,)
16 Európa-bajnoki cím
5 Világbajnoki helyezés (2 III. hely, 1 II. hely, 2 I. hely)

KOBUDO

A harcművészet már gyermekkorban érdekelt, különösen a fegyveres rész. Nagyon tetszett, ahogy filmeken, bemutatókon forgatták a különböző eszközöket: kardot, botot, nunchakut, stb. Később aztán a 80’-as években lehetőségem is volt kipróbálni, gyakorolni a Japán Harcijátékok Klubjában. Ígéretet tettem magamnak, hogy egyszer majd folytatni fogom. Ez 2009-ben jött el, amikor besétáltam Baranyi György mester dojójába, hogy kobudózni szeretnék.

Telt-múlt az idő és gyűltek körülöttem az érdeklődő emberek, aztán egyszer csak ezt is elkezdtem tanítani. A létrejött klubokkal megalakítottuk az Oshukai Hungary Szövetséget. Tagjai lettünk a W.O.F.-nak (World Oshukai Federations) amely egyben a szakmai felügyeletünket is ellátja. Sajnos a Covid egy időre véget vetett a munkának, most az újraszervezés zajlik. Szakmai irányítóink Kenyu Chinen 9 danos és Nathalie Luce 6 danos mesterek.

Danvizsgák

1. dan 2011. Fót
2. dan 2015. Balatonvilágos
3. dan 2019. Thonon les Bains (Franciaország)

Egyesületünkbe minden olyan érdeklődőt várunk, akiket érdekel a „pusztakezes”, illetve a fegyveres harcművészet, így szeretnék kipróbálni akár a karatét, akár a kobudót, esetleg mindkettőt. A megfelelő harcművészeti ismeret kellő önbizalmat ad, fejleszti a személyiséget, edzi a testet és a lelket, gyermekek számára kiváló fejlesztő eszköz. Ám az edzéseken túl a sportoló részévé válik egy olyan közösségnek ahová mindig szívesen megy, ahová tartozni szeretne.

A karatét 6 éves kortól ajánljuk még a felnőtteknek is, ha szeretne aktívan időt tölteni, szellemileg, testileg elfáradni. A kobudót 10 éves kortól ajánljuk még a felnőtteknek, időseknek is. Japánban is nagy hagyománya van annak, hogy a fegyveres harcművészetet idősek gyakorolják. A figyelem fokozott fenntartása miatt frissen tartja az elmét, a testet a gyakorlatok kevésbé terhelik, mégis átmozgatják a testet.

 

Sakk szakosztály

Szakosztályvezető, edző: Kárpáti Gábor
Mobil:
E-mail:

Kárpáti Gábor edző

1963. február 25-én, Budapesten születtem. Nős vagyok, feleségem Erzsébet, gyermekeik Bánk (1995), Kincső (1998), Kende Vajk (1998).
Jelenleg a Fóti Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági és hulladékgazdálkodási referense vagyok.

Sakkjátékosként a legmagasabb Élő pontszámom 1894 (2008 július). 2010 óta bíráskodok, a nemzeti versenybíró minősítést 2013. augusztusban kaptam meg. A Hóbagoly Kupa versenyek szervezője és bírája vagyok. Segédbíróként részt vettem 2017–2019-ben a Dr. Hetényi Géza emlékversenyeken (GM-kör), a 2018. évi férfi K.O. Magyar Bajnokság döntőjében és a 2019. évi női és férfi K.O. Magyar Bajnokság döntőiben.

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva