2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Napunk!

2022.08.22.
Írta: Fót SE

2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Nap, ahová sok szeretettel várunk minden sportolni vágyó kicsit és nagyot, fiúkat és lányokat! Gyertek minél többen és töltsünk együtt újra egy fantasztikus napot!

 

fót sportágválasztó

Addig is  szeretnénk számotokra egy kis betekintést adni szakosztályainkba!

 

Labdarúgó szakosztályunk:

Szakosztályvezető

Szkala Sándor

Mobil: 06 30 222 2020

Fiatal korom óta focizok, jelenleg a FSE öregfiúk és a FSE I. felnőtt csapatában is játszom. Folyamatos hangsúlyt fektetünk az utánpótlás csapatink létszámának bővítésre. Jelenleg 10 különböző korosztályú csapatunkban – u7-től öregfiúkig – több mint 170 játékosunk van.

Sportszakmai vezető, edző (U11)

Katona Máté

Katona Máté U11-es korosztályú labdarúgó csapat edzője vagyok. 2022-től pedig a Fót Sportegyesület sportszakmai vezetője. Azok számára, akik még nem ismernek néhány mondatba szeretnék bemutatkozni:

6 éves koromban kezdtem el focizni az Újpestben, ahol 10évet töltöttem. Onnan a Vasasba vezetett az út, ahol egy évvel később már az NB1-es felnőtt csapat tagjaként profi labdarúgó lettem. 2011-ben 21 évesen már csapatkapitányként vezettem ki a csapatot az AS ROMA elleni centenáriumi mérkőzésre, amire nagyon büszke vagyok. A labdarúgás egész életemben meghatározó szerepet töltött be. Célunk, hogy a fóti sportéletet felemeljük és népszerűsítsük. Ezen belül a labdarúgás szakmai munkájáért felelek, hogy a gyerekek minél magasabb szintű képzést kapjanak. Létrehoztunk egy képzési rendszert, ami alapján működtetjük a továbbiakban a szakosztályt. Szeretnénk elérni, hogy a nálunk pallérozódó gyerekek által erősebb utánpótlás bázissá váljunk, illetve, hogy tőlünk kerüljenek magasabb szintű klubokba. Büszkék lennénk, ha évek múlva egy profi futballista elmondhatná magáról, hogy „A Fót SE-ben kezdtem focizni”.

 

Edző

Serdült Tamás (felnőtt és U19)

Mobil: 06 30 460 3611

4 éves korom óta a labdarúgás szerelmese vagyok! Fóton 6 éve vagyok edző. Tudásomat kamatoztatva próbálom átadni az utánpótlás korú játékosoknak! Több korosztályt végig járva ( u14,u15,u16,u17,u19) idén eljutottam a felnőtt csapatig ahol a több éve edzett fiatalokkal foglalkozom. Barátságos, türelmes embernek tartanak.

Edző

Kárpáti György (U16)

Edzői karrieremben minden korosztály szerepelt, az óvodásoktól kezdve, egészen a női szakágig. Fóton 2013-ban kezdtem foglalkozni az ifjúsági, és a 12 éves labdarúgókkal, most az U16-os csapat edzéseit vezetem.

Edző

Mátyás Noémi

Gyerekkorom óta a labdarúgás megszállottja vagyok. Kislányként a fiúk között rúgtam a bőrt Balatonlellén, onnan a közeli Somogyjád női csapatához kerültem, ahol 17 évesen az országos NB II-ben kaptam lehetőséget először kom

olyabb szinten belekóstolni a versenysportba. Ezt követően rövid ideig Szlovákiában idegenlégiósként futballoztam, majd főiskolás éveim alatt az Újpest csapatában lettem első osztályú női labdarúgó. 2017. őszén lehetőséget kaptam a többszörös magyar bajnok klub, az MTK kék-fehér színeiben bizonyítani, aminek eredményeképp 2018. év tavaszán bajnoki címet ünnepelhettem és a Bajnokok Ligájában szerepelhettem, mindezt már munkavégzés mellett.

A profi klubban eltöltött idő alatt be kellett látnom, hogy a főállásomat a profi labdarúgás adta követelményeivel nehéz összehangolni, így a sportágat már “csak” hobbiként űzöm az Újpest FC csapatában az NB II-es bajnokságban. A sport fanatikusaként mindig is szerettem volna a sportra nevelést elsajátítani, ami a Testnevelési Egyetem testnevelő szakának elvégzésére inspirált.

A profi pályafutástól búcsúzva azonban nem volt kérdés számomra, hogy a labdarúgó edző tanfol

yamot elvégezzem és szabadidőmben a sportág oktatásával foglalkozzak. Ehhez adott nekem nagyszerű lehetőséget a Fóti Sportegyesület 2019. év őszén, amióta gyermekeknek segíthetek a labdarúgás rejtelmeit elsajátítani. Az egyesület által biztosított infrastruktúrának és a megfelelő szakmai háttérnek kös

zönhetően egyre több gyerkőcöt sikerül behálóznunk a fóti futball világába, akik közül remélhetőleg sokaknak fogja a sport az életük mindennapjának részét képezni.

Atlétia szakosztály

Szakosztályvezető, edző: Tóth Iván Csaba


Mobil: +36 30 200 0880

A mozgás megszerettetésére, rendszeres mozgás kialakítására kiválóan alkalmasak az atlétika változatos mozgásformái. Az atlétika rendelkezik azokkal a mozgásformákkal, melyek utánpótlás nevelésben, a gyermekek képzésében elsődlegesek. Ezért az atlétikát alapozó jellegű sportnak is tekinthetjük. Az atlétika az összes sportág alapját képezi. Például a futó-, ugró, és dobómozgások a labdajátékok során is fontos mozgássorok. Sokoldalúan és arányosan edzhetjük testünket. Az atletikus képességek fejlesztése az összes sportágban nélkülözhetetlen. Csak azokat a képességeket tudjuk fejleszteni, amiket mérünk. Márpedig az atlétika különböző versenyszámaiban elért eredmények objektívek azért, mert pontosan lemérhetőek. Mivel az atlétika alapvető, természetes mozgásainkból áll, könnyű elsajátítani. Ezért már kis gyermekkortól tanítható. Gyermekkorban az atlétika szerepe jelentős az egészség megőrzésében, és a betegségek megelőzésében. A hosszú távú futás fejleszti az állóképességet, tüdőt és a keringési rendszert, és erősíti szervezetünk immunrendszerét. Az egészséges csont-, és izomrendszer kialakulásában az atletikus képességek kifejlesztésében komoly szerepe van. Valamint fejleszti a szellemi és a szociális képességeket is.

Helyszín:

Balogh Sándor Sporttelep, Fót

 

Hajrá Fót!

 

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva