2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Napunk!

2022.08.05.

2022.09.10-én megrendezésre kerül a Fóti Sportágválasztó Családi Nap, ahová sok szeretettel várunk minden sportolni vágyó kicsit és nagyot, fiúkat és lányokat! Gyertek minél többen és töltsünk együtt újra egy fantasztikus napot!

fót sportágválasztó

Addig is  szeretnénk számotokra egy kis betekintést adni szakosztályainkba!

Pesti Andrea Ritmikus Gimnasztika utánpótlás szakedző, Esztétikus Csapatgimnasztika edzőnő, és versenybíró vagyok. 1995. óta foglalkozom kislányok esztétikus testképzésével. Tanulmányaimat a Testnevelési Főiskolán, valamint a Pest megyei Sportakadémián kezdtem. Célom a korosztálynak megfelelő minőségi, magas szintű gimnasztika oktatása. Szeretném, ha Fót város óvodás és iskolás korú lányai megismernék a legszebb női sportág alapjait, valamint a varázslatos kéziszerek használatát. (karika, labda, szalag, buzogány.)

Célom továbbá, hogy a gimnasztika, mint tömegsport bekerüljön a gyerekek mindennapi rutinjába, s így váljon ez a generáció egészséges, rendszeres sportoláshoz szokott felnőtté.

Természetesen van lehetőség versenyzésre is.

A Fót SE Ritmikus Gimnasztika szakosztálya három szakszövetséggel áll kapcsolatban, így mindhárom Szövetségi versenyrendszerben jelen vagyunk, és versenycsapatunk AGG Bajnoki címmel is rendelkezik.
1. Ritmikus gimnasztika klubközi versenyek

2. Pannon AGG Esztétikus Csapatgimnasztika Sportszövetség
3. Művészi Gimnasztika Szabadidősport Szövetség

Sportsikereim: 1995 óta az edzéseimről 3 tornász került be a ritmikus gimnasztika válogatott keret tagjai közé:
Vass Dóra, Tóth Mercédesz, Máj Cintia

1. májusától pedig számos versenyen vettünk részt.

A legbüszkébb a Pannon AGG Szövetség által rendezett OB-n a 12-14 éves és a 6-8 éves korosztályú csapatommal Országos Bajnokok lettünk!

Pesti Andrea: 0620-542-3350 szakosztály vezető

A küzdősport kedvelői is találnak nálunk számukra megfelelő sportot:

A Kempo egy több száz éves múlttal rendelkező, folyamatosan fejlődő, nagy hatékonyságú önvédelmi rendszer. Egyedülállóan tartalmazza azokat a technikákat, amelyeket a kung-fu, a ju-jitsu, a thai-boksz, judo és a karate is használ. Magasságtól, súlytól, alkattól és nemtől függően más-más megoldásokat ajánlatos gyakorolni, fejleszteni. Így jellemző, hogy a Kempo mindenki számára az általa elsajátítható és igényelt szinten gyakorolható. Olyan stílus, amely kreativitást igényel, fejleszti a mozgáskoordinációt és gondolkozni tanít.

Kempo iskolák lehetnek tradicionális (kínai, japán), vagy modern stílusúak. Némely iskolában a technikák gyakorlása a cél és nincs küzdelem. Vannak ahol kötött soros küzdelmek vannak. A kínai irányzatok a rugalmasabb technikákból, míg a japán/ okinawai irányzatok a karate és a jitsu elemeikkel, a direkt megoldásokból építkeznek. A modern irányzatok a kornak, területnek jellemző technikai fortélyokat alkalmazzák elhagyva a tradicionális rituálékat, formákat. A Kempo, a külső-kemény iskolák jelenkori megtestesítője. Technikáinak 95%-a nem alkalmazható versenyeken. Helyzetmegoldásai finomtól a kemény és hatékony technikákig terjednek. Alapelvünk: kerüld el a konfliktust, de ha rád talál tudd, hogyan kell megoldani.

Önvédelmi rendszere több, egymásra épülő lépcsőből áll:

• Első fázis (lépcső) a lebeszélés, kitérés, szabadulás,
  • Második fázis(lépcső) a dobásos, feszítéses technikák alkalmazása,
  • Harmadik fázis(lépcső) a teljes technikai skála alkalmazása az ellenfél legyőzésére (ütések, rúgások, feszítések, dobások, törések).

Az önvédelem fokozatai egymásra épülnek, minden egyes technika a következő technika előkészítése. Azt, hogy az adott szituációban meddig kell elmenni, a helyzet, és a támadás határozza meg. A Kempo talán a legveszélyesebb harcművészet. Hogy féken tartsuk az erejét, magunkat is fékeznünk kell. Edzenünk kell a szellemet és a lelket, akár a testet, hogy ki tudjon fejlődni a belső erő és egyensúly. Egy Kempo mester igazi harcművész, aki ura önmagának. A Kempot 1975-ben mutatták be Magyarországon. A Kemporól, mint önálló szervezetben működő küzdősportról Magyarországon 1985-től beszélhetünk. Ekkor vált ki a Kempo tagozat a Magyar Kick-Box Szövetségből, melynek 1980-tól volt tagja. Az 1996-os magyarországi Kempo tábor szétszakadását követően több kisebb nagyobb szervezet alakult és működött, illetve működik napjainkban is. Hanshi Lovász Gábor (8. dan) vezetésével új szervezet (Hun Kempo Kai) alakult.

A szövetség keretein belül lehetőség van hazai és nemzetközi versenyeken való részvételre:

• Semi contact
  • Submission
  • Light contact
  • Knock Down
  • Full contact (A;B)
  • Kata /Formagyakorlat
  • Chikara Kurabe
  • MMA
  • Önvédelem kategóriákban!

Ezen kívül más szervezetekkel történő sikeres együttműködés kapcsán további kategóriákban van lehetőség megméretni magukat a kempokáknak!

Izbéki Attila senpai

Csonka Máté senpai

Csonka Tamás senpai

Gutpintér Tamás senpai

Szakosztályvezető:
Mobil: 06 70 324 0499
E-mail: ffkempodojo@gmail.com
A Fekete Farkasok Dojo 2021 szeptemberében alakult a Hun Kempo Kai Szövetség keretein belül Hanshi Lovász Gábor támogatásával.