Százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes a Fót!

2022.07.06.
Írta: Fót SE

PEST MEGYEI IV. OSZTÁLY, KÖZÉP-CSOPORT

Százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes a Fót
Nem mindennapi teljesítményt nyújtva, százszázalékos eredménysorral zárta a 2021/2022-es szezont a Fót I. gárdája a Pest megyei IV. osztály, Közép-csoportjában, amely Serdült Tamás (a képen a középső sor közepén) játékos-edző irányításával sem az alapszakasz 16, sem pedig az azt követő rájátszás hat találkozóján nem talált legyőzőre. A cél, mint azt a 36 éves szakvezetőtől megtudtuk, nem is lehetett más, csakis a bajnoki cím megszerzése, egyben a feljutás kiharcolása a harmadik vonalba. Itt sem szeretne azonban megragadni a fóti együttes, hiszen ennél lényegesen nagyratörőbb tervei is vannak az egyesületnek. Hogy mi, ez is kiderül az alábbi cikkünkből.

– Már az előző szezonban is eredményesek voltak, igaz, akkor ez még „csak” a 2. helyre volt elegendő a Tura mögött. A céljuk nyilván az előrelépés volt a 2021/2022-es bajnokságban?
– Természetesen. Nem is lehetett más az elvárás, mint a bajnoki cím és a feljutás kiharcolása.

– Mennyiben változott meg keret a múlt szezonhoz képest?
– Egyetlen játékost, Farkas Krisztiánt hoztuk fel a Fót II.-ből, aki középpályásként szerepelt. Érdekes módon, a különböző családi programok és nyaralások miatt nem sikerült túlságosan jól a tavaly nyári felkészülésünk, és ilyen előzmények után vágtunk neki a pontvadászatnak.

– Akárcsak az előző bajnokságban, legutóbb is két felnőtt együttessel indultak Pest megyében. Milyen céllal indult el a Fót II.?
– Minél több új labdarúgó beépítése a csapatba, és a lehetőség szerinti jó szereplés volt az elsődleges szempont Balogh Béla kollégám és csapata számára.

– Imponáló teljesítményt nyújtottak, hiszen egyetlen riválisuk sem tudott pontot rabolni a Fóttól. Kik voltak a legnagyobb ellenfeleik – ha lehet egyáltalán ilyet mondani egy százszázalékosan „lehozott” szezont követően?
– Míg tavaly a Tura és a Fót volt nagyjából egy szinten, addig most a Veresegyház, a Szada és a Kisalag nehezítette meg leginkább a dolgunkat, utóbbi ellen a kisméretű pálya nem volt éppen az ínyünkre való. Összességében, úgy gondolom, színvonalas bajnokságot tudhattunk magunk mögött.

– Mikor érezte úgy, hogy meglehet a bajnoki cím?
– Amikor az első tíz mérkőzésünkből tízet sikerült megnyernünk, komolyan felmerült bennem, hogy elérhető közelségbe kerülhet az aranyérem számunkra.

– A rajt-cél győzelmet követően mit lehet tudni a bajnokcsapat felkészüléséről?
– Teljes leállást nem szeretnék, ezt elmondtam a játékosoknak is. A harmadosztályú bajnokságunk a korábbi években megszokotthoz képest előbb már augusztus közepén elkezdődik, három-négy héttel a rajtot megelőzve kezdjük meg a közvetlen felkészülést az új szezonra, hiszen nagyon fontos lesz a kellő erőnlét megszerzése. Az edzésmunkában és a létszámot tekintve is egyértelműen szeretnénk fejlődni, minél erősebb ellenfelekkel, így a Váchartyánnal, a Mogyoród „vegyessel” és a Szendehellyel is szeretnénk majd edzőmérkőzéseket játszani. A hosszabb távú tervünk pedig a megyei II. osztályba jutás elérése, ehhez a nyugodt hátteret a vezetőségünk – élén Kapitány Zoltán elnök úrral – maximálisan megteremti. Ahhoz, hogy a kitűzött céljainkat elérhessük, mindenkinek be kell állnia a sorba, és feltett szándékunk, hogy minden csapatrészben megerősítsük a keretünket, hiszen a magasabb osztály egészen más kihívást fog jelenteni…
Kovács Krisztián

A Pest megyei IV. osztály, Közép-csoportjában bajnok Fót 2021/2022. évi játékoskerete: Bíró Mózes, Farkas Simon (kapusok) – Baranyai Bence, Bartalus Jácint, Berta Kornél, Bódizs Milán, Boros Kálmán, Czill Balázs, Csuka Gergely, Farkas Krisztián, Helembai Botond, Hrebenku Gábor, Juhász Csaba, Katona Máté, Krusinszki Csaba, Mészáros Máté, Mezey Ádám, Mikulka Gyula, Molnár Máté, Nagy Bence, Potornai Miklós, Rataj Brúnó, Rozgonyi Richárd, Serdült Tamás, Takács Attila, Tóth Richárd (mezőnyjátékosok).

Forrás: Sportszelet online

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva