Köszönjük a Plastform Kft. együttműködő támogatását!

2022.04.26.
Írta: Fót SE

Hrebenku Gáborral, a Plastform Kft. ügyvezetőjével, és édesapjával, Ferenccel, a cég egyik tulajdonosával  beszélgettünk és köszöntük meg a kapott támogatást.

Ha valaki nem ismerné a Plastform Kft.-t, akkor kérem mondjanak pár szót magukról.A tulajdonosok és a vállalkozás is fóti? Mióta tevékenykednek a településünkön?

A társaságunk 4 magyar magánszemély tulajdonában lévő KKV, jelenleg egy tulajdonos fóti. A társaság megalakulásától kezdve Fóthoz köthető, 1982-től szakcsoportként működött, 1989-től pedig Kft.-ként. Munkavállaóink nagyrészt Fóton, illetve a környező településeken laknak.

Mi a fő profiljuk és a vevőközönség?

Tevékenységünk:

Üvegszál-erősítésű égésgátolt kompozit szerkezeti és burkolati rendszerek gyártása (elsősorban LRTM, ritkán kézi laminálás technológiával), előszerelése, festése, valamint egyedi minta- és szerszámkészítés.

Vasúti jármű burkolati rendszerek felújítása.

5-tengelyes marógéppel történő megmunkálás (GRP, fa).

Legfőbb célpiacok: elsősorban tömegközlekedési járművek (kiemelten a vasút), orvosi gépek, sporteszközök.

Vevőközönség: elsősorban hazai (másodsorban EU-s, illetve harmadik országbeli) vállalkozások, amelyek az általunk gyártott elemeket használják fel, építik be.

Mi a legnépszerűbb termékük?

Vasúti külső- és belső burkolatok.

Ön, mint vezető sportol-e jelenleg, illetve a családjából esetleg valaki az egyesület tagja?

Igen, magam is sportolok, illetve két minőségben is az FSE tagja és sportolója vagyok, és a nagyobbik gyermekem is részt vesz az FSE óvodás labdás programjában.

Önök is úgy gondolják, hogy a nonprofit szervezet számára létfontosságú a civil és a gazdasági entitások együttműködése?

Teljes mértékben így gondoljuk. Cégünk alapelve, hogy a kollégáink ne csak a munkának éljenek, hanem teljes, egészséges életet éljenek, és ehhez a sport és más a nonprofit szervezetek által kínált lehetőségek is szorosan hozzátartoznak. A nonprofit, a civil és a gazdasági szféra együttműködése minden érintett számára előnyös és fontos.

Miért pont a Fót Sportegyesületet támogatják?

Egyrészt azért, mert az FSE helyi szervezet, így az itt megtermelt nyereség egy részét arra tudjuk fordítani, hogy a helyi emberek (köztük a saját kollégáink) sportolási lehetőségeit, valamint az ő gyermekeik sportolási lehetőségeit segítsük elő.

Másrészt azért, mert személyesen is belelátok a működésbe a szervezeten belülről, és úgy ítélem meg, hogy az FSE tevékenysége hasznos, rengeteg fejlődést figyeltem meg az elmúlt 2-3 évben, és úgy érzem, hogy jó helyre kerül a támogatásunk, és a felhasználással az FSE tényleges hozzáadott értéket tud nyújtani mind a tagjai, mind a külsős érintettek számára.

Mit gondol, Fót fejlődik a sport területén?

Igen, véleményem szerint sokat fejlődik. Igaz, van honnan, de ez semmit nem von le a munka és az elért eredmények értékéből.

Egyértelmű fejlődés látható a létesítmények tekintetében is, a szakosztályok tekintetében is, és az elért eredmények terén is.

Mi a kedvenc helye a településünkön, illetve Fót mit jelent Önnek?

Sok kedvenc helyem van, mivel gyakorlatilag eddigi 36 évem során itt éltem, nem tudnék csak egyet megnevezni. Fót jelenti azt a helyet, ahol mindig is élni akartam, és továbbra is élni szeretnék.

Ön szerint milyen sportágak bevezetése lenne még sikeres városunkban?

Nehéz megjósolni, hogy mi lenne sikeres, de az biztos, hogy mindent érdemes lenne megpróbálni, ami fizikailag kivitelezhető: jégkorcsolya, jégkorong, stb. Véleményem szerint minél színesebb a választék egy család és a gyermekek számára, annál többet ér az egyesület. Szülőként óriási érték, ha a lakhelyen lehetősége van a gyermekeinknek (és a szülőknek is) minél több sportot kipróbálni, akár igazolt, akár hobbi szinten űzni.

Ön szerint milyen eszközökkel lehetne motiválni az embereket a sport irányába?

A legfontosabb talán a sportolási lehetőségeknek a megteremtése, és a lehetőség után esetleges versenyek szervezése (akár amatőr, akár igazolt szinten).

Egy személyes vélemény és köszönetnyilvánítás:

Igazolt játékos is vagyok, de hobbi társaságunk is van a labdarúgásban. A hobbi társaságunk létezése óta folyamatosan küzd azzal, hogy hol tud megfizethető áron foci céljából termet bérelni, illetve a tavaszi és nyári melegebb hónapokban a szabadban, elfogadható minőségű füves terepen játszani. A tavalyi évtől kezdve stabil és méltányos lehetőséget kapott a társaságunk az FSE-től, hogy megfizethető térítés ellenében kapjon minőségi füves területet az amatőr játékra. Ezúton is köszönjük a lehetőséget.

Köszönjük a riportot és az együttműködésüket!

Mi is köszönjük, hogy részesei lehetünk az FSE-nek, még akkor is, ha az együttműködés keretében adott összeg inkább jelképesnek mondható.

Hajrá FÓT!

 

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva