Ovi-Foci pályák kerülnek kialakításra

2022.02.21.
Írta: Fót SE

Pályázati forrás elnyerésével négy fóti óvoda kap Ovi-Foci pálya kialakítására lehetőséget. Szücs Éva, az Apponyi Franciska Óvoda intézményvezetője nyilatkozott portálunknak erről.

Az óvodás korosztály nevelésének egyik alapvető feladata a fizikum gondozása, az erő, a gyorsaság, az állóképesség, az egyensúlyérzék, a koordináció, az ügyesség fejlesztése, ezért az óvodában minden nap, sőt napjában többször is fontos alkalmazni a mozgás különböző formáit – mondta az intézményvezető. Az óvodai nevelés célja, hogy kialakuljon a gyermekekben a mozgás iránti spontán igény. A mozgás 3-7 éves korban több szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. Ha a gyermek ebben a szenzitív szakaszban nem kapja meg a megfelelő mozgási lehetőségeket, motoros képességei visszamaradnak, és ez kihat szellemi fejlődésre, érzelmi életére és szervezetére egyaránt. Nehéz óvodáskorban a gyermekeknél komplex mozgásokat kialakítani.

Szücs Éva örömmel számolt be arról, hogy Fót Város Önkormányzatának segítségével az OVI- Sport Alapítvány pályázatán eredményesen vett részt az Apponyi Franciska Óvoda, ennek köszönhetően egy többfunkciós sportpályát alakíthatnak ki az udvaron.  Az Ovi-Foci pályával lehetőségük nyílik a mozgásfejlesztésre a szabad levegőn minden évszakban, továbbá mozgásos tehetséggondozó műhelyük tárgyi feltételei is jelentősen javultak.

Az intézményvezető azt is elmondta, hogy ő maga, mint tehetséggondozó óvodapedagógus már korábban részt vett az OVI- Sport programban, amely kiváló lehetőséget nyújt az óvodás gyermekek mozgásfejlesztésére a csapatjátékok, labdajátékok, versenyjátékok alkalmazásával. Az Ibolyás utcai épületben 90%-ban már befejezték az Óvi-Foci pálya építését, a Fruzsina utcai épületben pedig a hét végén, szombaton lesznek készen ezzel. Reményeik szerint márciusban átadhatják a pályát.

Sólyomvári Erikától, a Fóti Közszolgáltató Nonprofit  Kft. vezetőjétől megtudtuk, hogy a Fóti Boglárka Óvodában február 21-én, a Fóti Boglárka Óvoda  Eőri Barna utcai Telephelyén  pedig február 24-én kezdik el a pálya építését.

Egyesületünk már Fót minden óvodájában tart labdás sportfoglalkozásokat!

Várunk továbbra is sok szeretettel minden kedves érdeklődőt!

Hajrá Fót!

Érdeklődni:

Kapitány Zoltán: 0620-932-0655

 

 

Forrás: fotinfo.hu

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva