Interjú Tóth Richárddal és Boros Milánnál

2022.01.14.

Két lelkes labdarúgóval készült a mostani interjúnk. Mindketten oszlopos tagjai a Fót SE csapatának, rendkívül rutinos játékosok.

Meséljetek, kérlek magatokról néhány szóban! Mit lehet tudni rólatok?

Tóth Richárd: 24 éves vagyok, 6 éves korom óta focizom. Itt Fóton kezdtem, de hamar átirányított Gáspár Zénó és Márkus László az UTE csapatába, ahol 9 évet töltöttem, és az alapok mellett sok tudásra tettem szert. Rengeteg edzés, meccs,  torna és nemzetközi szereplés köthető ehhez az időszakhoz. Ezek mellett a Forma1, és a videojátékok szerelmese vagyok.

Boros Milán: 20 éves vagyok, 12 éve focizom, emellett jelenleg a Testnevelési Egyetemen tanulok, és dolgozom is. Az életemben az utóbbi pár hónapban az időbeosztás nagy szerepet kapott, mindenhol szeretném kihozni magamból a maximumot, így erre is törekszem.

Milyen szerepet tölt be az életetekben a labdarúgás?

Tóth Richárd: Az életemben a labdarúgás nagyon fontos szerepet töltött be fiatalabb koromban, télen, nyáron, esőben, hóban. Ma már inkább csak hobbi szinten, de teljes erőbedobással űzöm.

Boros Milán: Fontos szerepe van hisz mindig is ez volt az, amit igazán szerettem csinálni, és amikor pályára lépek csak a foci, valamint a győzni akarás létezik.

Mióta sportoltok a Fót Se labdarúgás szakosztályában?

Tóth Richárd: 2013-ban csatlakoztam végleg a Fót Se csapatához.

Boros Milán: 2021 nyarán kerültem a csapathoz, amiben a barátaimnak nagy szerepe volt. A teljes értékű munkát pedig szeptemberben kezdtem meg a kerettel.

Mit szerettek legjobban az edzéseken?

Tóth Richárd: A játékot szeretem nyilván, mint mindenki, de a sok erőnléti gyakorlatokkal sincsen problémám.

Boros Milán: A hangulat, ami leginkább tetszett már az elejétől kezdve. A csapat nagyon egyben van, jó játékosaink vannak remek személyiséggel.

Hogyan értékelitek az edzésmunkát?

Úgy látjuk, hogy kivétel nélkül mindenki próbálja a legjobbat kihozni magából.
Ami külön pozitív az a csapattagok egymáshoz való viszonya. Mindenki segíti, támogatja egymást a pályán, és azon kívül is.

Hogyan fér össze a munkátok a sporttal?

Tóth Richárd: Szerencsére a jelenlegi munkahelyem, illetve a kollégáim támogatják a sportolási tevékenységem, ezáltal zökkenőmentes.

Boros Milán: Nehéz megoldani, hiszen a foci ezen a szinten senkinek nem prioritás a munkával szemben, viszont a legtöbben próbálnak ehhez alkalmazkodni. Az edzések időpontjai is akkor vannak, amikor a legtöbben el tudnak menni, ebben persze az edzőnek is nagy szerepe van. Összességében szerintem minden adott a munkához, és a sikerhez is.

Szerintetek mi a legfontosabb feltétel, hogy sikeres sportolók lehessetek?

Egyértelműen az elkötelezettség. Ha valaki az életét a sportnak alárendeli, eszerint éli a mindennapjait, és éveken keresztül kő kemény munkát tesz bele az valamilyen formában mindenféleképpen ki fog fizetődni. Bár sajnos ez hazánkban nem feltétlen ennyire egyszerű, de ha valaki mindent megtesz az talán, így tud kompenzálódni.

Mikor és kinek köszönhetően kerültetek kapcsolatba a Fót SE egyesülettel?

Tóth Richárd: Édes anyukám vitt le a pályára először.

Boros Milán: Alapvetően már Tomit (a vezetőedzőt) ismertem évekre visszamenőleg, és a legjobb barátaim is már régóta erősítik a csapatot. Így nem kellett sokat gondolkoznom az átigazoláson, mivel nyáron váltani szerettem volna, kézen fekvő volt, hogy csatlakozom amennyiben igényt tartanak rám.

Mit vártok saját magatoktól a tavaszi szezonban?

Tóth Richárd: Saját célok tekintetében mindig a maximumot, de nálam a csapat az első, és azért képes vagyok meghalni a pályán, de a jelenlegi helyzetben nyilván a bajnoki aranyat hosszú idő után.

Boros Milán: Inkább csapattagként válaszolnék erre a kérdésre, elsősorban a bajnokavatás lenne a cél 27 év után ismét. Ami szintén óriási dolog lenne, ha az összes mérkőzésünket vereség nélkül, leginkább csak győzelemmel hoznánk le. Egyénileg pedig gólokkal és gól passzokkal szeretném segíteni a csapatot. Az i-re a pontot már csak a gólkirályi cím elérése tenné fel, amiért mindent megteszek majd.

Várunk minden sportot szerető vagy kipróbálni vágyó gyermeket, és felnőttet, a szakosztályainkba.

Elérhetőség: Kapitány Zoltán +36 20 932 0655