2021-es év értékelése az elnökség részéről

2021.12.10.
Írta: Fót SE

Kedves Tagok, Szülők, Partnerek, Fótiak!

Szeretnénk beszámolni az egyesületünket érintő főbb történésekről a 2021-es évre visszatekintve. Sajnos ahogy az országnak úgy az egyesületünknek is nehezen indult az év. A pandémia mindenre rányomta bélyegét és korlátozta a lehetőségeinket. A legfontosabb szempontnak a biztonságot tartottuk, így az év első negyedéve a zárásokkal együtt szinte alvó üzemmódra kapcsolta az egyesület legfontosabb formáját, az edzések megtartását. Természetesen mi a háttérben továbbra is dolgoztunk. Szerződéseket kötöttünk, iskolákkal, önkormányzattal tárgyaltunk, megbeszéléseket folytattunk, hogy gördülékeny legyen a nyitás utáni életünk.

Az év elején beadtuk elszámolásra a 2020-as dokumentumainkat az Önkormányzatnak, és mindent a törvényi szabályozásnak megfelelőnek tartottak. A 2021-es évre 35.500.000 Forint Önkormányzati támogatást irányoztak elő egyesületünk működésére, mely nagyságrendekkel magasabb a korábbi évekhez képest.

2021.02.28.-val beadtuk a labdarúgásunk sportfejlesztési programját 10.600.000 Forint működési költséggel, majd 60.000.000 Forint beruházási tervvel az MLSZ-hez. Most először pályáztunk a kézilabda szakosztályunkkal 3.800.000 Forintra, és a kosárlabdával 1.600.000 Forintra. Több pályázati anyagot raktunk össze az év során partner egyesületeinkkel, szám szerint 5 db-ot, de sajnos csak 1- a Fót Városi Sportegyesület pályázata nyert 1.600.000 Ft-ot Sportágválasztó Családi Napra. A legtöbb esetben az elutasítás oka forráshiány volt, ugyanakkor a beadott pályázataink mindenhol a maximális értékelést kapták. Várjuk a műfüves pálya átadását, és a sportcsarnok megnyitását, ezekre a 2022-es év első fél évében kerülhet sor. A költségvetésünk maradványából vásároltunk egy 9 fős mikrobuszt, így már 2 db gépjármű tudja kiszolgálni a szakosztályainkat és a fóti intézményeket.

Kialakítottunk egy külső szertárat, egész évben ápoltuk és gondoztuk a ránk bízott területet. Kialakításra került az öltöző épületen belül egy irodahelyiség.  Edző szintű világítást szerelt fel egy vállalkozó a füves pályánkra mintegy 2.000.000 Forint értékben adományként, köszönet érte a This Point Kft. vezetőjének Gyurkovics Józsefnek. Lissai József segítségével a területen található hulladék nagy részét sikerült elszállítanunk és szebbé tenni a környezetünket. Sajnos a “mosókonyha” épülete használhatatlan, így szeretnénk konténereket a helyére.

Nagyon jó kapcsolatot építettünk ki a fóti intézményvezetőkkel, igazgatókkal és munkatársaikkal. Hálásan köszönjük nekik a segítő közreműködésüket. Kézilabda és labdarúgó edzést tartunk a Németh Kálmán Általános Iskolában Bartos Erika segítségével és Szebeni Boglárka igazgató asszony támogatásával. Karate, kerékpáros átmozgató és kézilabda edzéseket tartunk a Garay János Általános Iskolában Asztalosné Tóth-Fekete Beatrix igazgató asszony támogatásával. Kosárlabda, kézilabda, labdarúgó, modern tánc, karate foglalkozásokat tartunk a Fáy János Általános Iskolában Kakuk Zsolt igazgató úr támogatásával. A Szent Ágoston Keresztény Általános Iskola és Gimnáziumban röplabda, kosárlabda és modern tánc edzéseket tartunk. A Fóti Boglárka Óvodákban labdás foglalkozásokat tartunk a jelentkező gyermekek részére, köszönet az együttműködésért Jusztinné Rick Évának. Az Apponyi Franciska Óvoda telephelyein szintén labdás foglalkozásokat tartunk Szücs Éva intézményvezetővel együttműködve. Neveztünk 2 iskolát és 2 óvodát a Bozsik intézményi programba. Az illetékes tankerület vezetőjével Forgács Gabriellával és az intézményvezetőkkel kidolgoztunk egy iskolai programot, amely alapján minden héten egy testnevelés órát a Fót Se edzői tartanak az alsó tagozatosoknak. Így labdás játékot, kosárlabdát, kézilabdát, judót, teniszt, kempot oktatunk a fiataloknak. Részt veszünk a Suliolimpia szervezésében és segítünk ennek a nagyszerű programnak a lehetőségeinkhez mérten.

Megtartottuk Fót leglátogatottabb rendezvényét a Fóti Sportágválasztó Családi Napot, 283 fő regisztrációjával és nagyjából 1.000 fő látogatóval. Minden fóti iskolában külön mini sportágválasztó napot tartottunk igen nagy sikerrel, hiszen ezen programok után az eddiginél sokkal nagyobb lett a szakosztályainkba jelentkezők létszáma. A mai napon nagyjából 750 igazolt versenyzőnk. A szakosztályaink edzőtáborokat tartottak, és versenyeken indultak. Igen szép eredményeket értek el a judo, a karate, a modern tánc, a tenisz, és a kézilabda szakosztályunk tagjai is. Gratulálunk nekik és köszönjük a munkájukat, továbbá az edzőink erőfeszítéseit és a szülők támogatását. A labdarúgó csapatunk veretlenül vezeti a tabellát és bízunk a feljutásban. A második számú csapatunk is erőn felül teljesít és példaértékű az Ő és a többi korosztály helytállása is. A 2021/2022-es labdarúgó szezonra a korábbi évekhez képest jóval több csapattal neveztünk így remélhetőleg a labdarúgó Tao támogatásunk is növekedni fog. Részt vettünk a gyereknapon, labdarúgó EB-mérkőzéseket közösen néztük a jelentkezőkkel a tónál, az autómentes napon, a Fóti Kolbi fesztiválon, az adventi hétvégéken. Egységes edzőruhát biztosítottunk a tagjainknak, edzőinknek. A szakosztályainkat elláttuk az edzésekhez és a versenyzéshez szükséges felszerelésekkel. Az iskolákkal együttműködve felszerelést szállítottunk nekik, teqball asztalt, tatamint, kosárlabdákat, foci labdákat, kézi labdákat.

Ahogy növekedtünk úgy bővült a kollégáink száma is. Edzőket és irodai dolgozókat foglalkoztatunk. Összefoglalva és remélve, hogy nem kihagyva, ezek voltak a főbb történések egyesületünk életében 2021-ben.

Köszönjük minden tagunk, szüleik, hozzátartozóik, edzőik, támogatóink, önkéntes segítőink munkáját, hiszen közösen éljük meg a sikereket és osztozunk az örömökben. Hálásak vagyunk az önkormányzati, intézményi dolgozók, polgármester úr, alpolgármester úr és a képviselő testület támogatásáért!

Reméljük a 2022-es év is tartalmas és előremutató időszak lesz, melyből egyesületünk rengeteget tud profitálni. Ígérjük, hogy rajtunk nem múlik!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva