Fót SE Öregfiúk, a fociból sohasem lehet kiöregedni

2021.11.14.
Írta: Fót SE

Lehet hogy a fiúk „ öregednek” de a játékszeretet, az összetartás, a kitartás, a barátságok az idő múlásával egyre jobban elmélyülnek.Telnek az évek, jönnek a gyermekek, család, munka, mégis, akinek a foci fiatal korában jelentett valamit, ők sosem adják fel, és a FÓT SE-nél van folytatás.

Csuka Gergelyt és Fonódi Pált interjúvoltuk meg ebben a témában. Mindketten aktívan fociznak, és oszlopos tagjai a FÓT SE Öregfiúk csapatainak.

Meséljetek, kérlek magadatokról néhány szóban! Mit lehet tudni rólatok?

Csuka Gergely:1985-ben igazolt le az Újpesti Dózsa, itt kezdtem el focizni és a kezdetekben párhuzamosan jégkorongozni is. Az akkori edzőimmel hamar be kellett látnunk, hogy egyszerre a két sportágat nem lehet űzni, így a labdarúgás mellett döntöttem.Azóta is igazolt sportoló vagyok, jelenleg a fóti öregfiúk csapatát igyekszem erősíteni.

Fonódi Pál: A Fót Somlyó edzője, játékosa is vagyok. Nagyon nem tudom, mit mondhatnék így bevezetőben  magamról. Azt gondolom, aki Fóton a fociban benne van, ők úgyis ismernek engem és én is őket:-). Jót nem illik, rosszat meg nem mondanék magamról. 🙂

Milyen szerepet tölt be az életetekben a labdarúgás?

Csuka Gergely: Gyerekkorom óta jelentős szerepet töltött be, ami időnként sok lemondással is járt, de nem bántam meg. NB2-ig jutottam, tulajdonképpen a legmagasabb osztályon kívül mindenhol játszottam, egy évet pedig az osztrák 3. ligában.Sok mindent adott a foci, ezért is bíztatok mindenkit a sportolásra!

Fonódi Pál: A foci nagyon fontos része az életemnek. Talán 8 éves korom óta focizom, kisebb, nagyobb sikerekkel. Sajnos az idő előre haladtával egyre több sérülésem volt, így igazából ez már csak a sport, foci iránti szeretetet mutatja. Nem mindig párosul jó élménnyel, itt fáj, ott fáj, de azt gondolom, nem kell elmesélnem, aki egész életében sportolt, tudja  érzi ezeket.

Hogy alakul az idei öregfiúk bajnokság? Elégedettek vagytok a jelenlegi állással vagy többet terveztek?

Csuka Gergely: A sorsolásnak köszönhetően jól kezdtünk, 4 győzelemmel. Sajnos a sérülések miatt megtört a lendületünk, de összességében elégedettek lehetünk az idei teljesítménnyel.

Fonódi Pál: Elégedettek semmiféleképpen nem lehetünk, már csak a tabellán elfoglalt helyünk miatt sem. Meg azt gondolom, hogy aki sportol, az nem elégedhet meg soha, semmilyen pillanatban az épp aktuális sikerek ellenére sem. De jelen pillanatban nagyon kevés a siker. Így abszolúte nem vagyunk magunkkal megelégedve. Ettől sokkal többet szeretnénk elérni. Persze fejlődés van, kezd a csapat kialakulni, minden évben látszik egy kis javulás.

Mik a terveitek a jövőt tekintve az Öregfiúk csapattal?

Csuka Gergely: Minden évben egy dobogós hely lebeg a szemünk előtt, de a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a pályán.

Fonódi Pál: Terveink vannak, ötleteink lennének. Igazából játékosok kellenének. Tervek, jó játékosok nélkül semmit nem érnek. Nagyon szeretem ezt a csapatot, játékosokat. De többségében kispályáról érkeztek ezek a játékosok. Hobbi focisták, akik szeretnek nagyon focizni, lelkesedésük is megvan. De sajnos teljesen más egy nagypályás bajnokságban focizni, mint kispályán , haverokkal összejönni és játszani. Vannak beidegződések, amiket hiába próbálok elfeledtetni velük, ennyi idősen nem lehet. Kimondottan olyan játékosunk, aki nagypályán játszott és még ügyes is mellé, nagyon kevés  van a csapatban.  Itt azért már kevés, ha valaki lelkes, ide kell valami alapszintű játéktudás.

Hogyan készültök  a meccsekre? Vannak edzéseitek hét közben vagy inkább csak a bajnokikra álltok össze?

Csuka Gergely: A bajnokságon kívül hetente két alkalommal tartunk „edzést” a műfüves kispályán, a mérkőzés mellett pedig még egy alkalommal összejövünk esténként.

Fonódi Pál: Készülni sajnos nem igen tudunk. Igazából nagypályára lenne szükségünk, talán egy két szituáció gyakorlására, kapura lövésekre. Edzünk, focizgatunk. De nem lehet edzésnek nevezni. Inkább karbantartjuk magunkat valamennyire. Ugyan a létszám 25 fő, akik hozzánk tartoznak, de nagyon sok a sérültünk,valószínű épp az az oka,amit előbb elmondtam,hogy nincs meg az alapképzettség ,a folyamatos terhelés azokra az izmokra ,a váz, ami az igazolt,rendszeres focihoz szükséges. Hétfőn mérkőzés, szerda és pénteken focizunk, nem nevezném edzésnek. Sajnos kellenek kiegészítő játékosok, hogy azok a Somlyó futballisták , aki lejárnak rendszeresen focizni, tudjanak valakik ellen játszani.

Mire számíthatnak, akik csatlakozni szeretnének hozzátok?

Csuka Gergely: Az évek folyamán egy elég jó baráti társaság jött össze, a hazai meccsek után mindig főzünk valamit, az esti edzések is jó hangulatban telnek.Hamarosan egy csarnokkal és egy nagy műfüves pályával is bővül a létesítmény, egyszóval minden adott a sportoláshoz.

Fonódi Pál: Igazából egy nagyon jó közösség alakult ki. Voltak nem idevaló emberek. A beválogatásnál nem mindig tudtuk ki milyen mentalitású, de ez idővel kiderült. Bizonyos szabályok vannak, egymást nem bántják a játékosok soha. Többnyire elfogadják, amit kérek tőlük. Nehéz 34 év feletti embereket  belehajszolni a győzelembe, akik azért valljuk be mind jóindulatú, kedves emberek. Hiányzik belőlük a csibészség, ravaszság vagy akar meccs közben a keménység. Szóval ismernek, tudják, milyen vagyok, de azt is tudják, hogy mindig csak arra a 80 percre vagy épp az edzésidőszakra korlátozódik a morgolódásom, amíg a pályán vagyunk. Szóval bárki, aki szeretne nálunk focizni, szeretettel várjuk. Kellenek jó játékosok, aki nem csak szeretnek focizni, hanem tudnak is. De csak olyan játékost szeretnénk, aki be tud illeszkedni,akit elfogad a csapat,a  többség. Cserébe egy nagyon jó közösségbe kerülhet, ami előbb utóbb a pályán is sikeres lesz.

Mit üzennétek azoknak, akik még hezitálnak, hogy csatlakozzanak-e?

Csuka Gergely: Ne hezitáljanak! Szeretettel várunk minden érdeklődőt péntek esténként egy kis focira.

Fonódi Pál: Jöjjenek és sportoljanak a saját egészségük érdekében. Aki sportolt tudja miért, aki nem az meg azért, hogy lássa, milyen egy szuper csapatban játszani.

Várunk minden sportot szerető vagy kipróbálni vágyó gyermeket, és felnőttet a szakosztályainkba.

Elérhetőség: Kapitány Zoltán +36 20 932 0655

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva