A Wado- Kai Országos Karate Bajnokság eredményei

2021.11.02.

Több, mint másfél év szünet után október 16.-án szombaton volt a házigazdája a Magyar Wado-Kai Karate Szövetség a Wado-Kai Országos Bajnokságnak, amely az UTE Megyeri úti judo termében zajlott le. A korábbi időszak járványügyi helyzete miatt sok sportolónak nem volt lehetősége aktívan edzeni, ennek ellenére viszonylag nagy létszámban jelentkeztek a megmérettetésre: 13 klub 212 versenyzője összesen 342 nevezést adott le. A szokásos egyéni és csapat versenyszámok mellett lehetőség volt a kezdő vagy a haladó csoportba nevezni. Az esemény 10 órakor vette kezdetét, a felnőtt és a veterán sportolók versenyszámaival, majd őket követték 13 órától az U14-es és U12-es gyermekek. A megnyitó ünnepségen köszöntötték Hárspataki Gábort a tokiói olimpia III. helyezettjét, aki annak idején ezen a helyszínen kezdett kis karatékából nagy versenyzővé válni. Gábor az egész napját a versenyen töltötte mint bíró,  a szünetekben szívesen beszélgetett és fotózkodott a megjelent sportolókkal, illetve hozzátartozóikkal.

A Nihon Újpalotai Sportegyesület 15 sportolót indított a versenyen, akik közül négyen a FÓT. S.E.-t képviselték. Versenyzőink 10 arany, 6 ezüst, 5 bronzérmet és hárman IV. helyet szereztek. Ezzel az eredménnyel az éremtáblázat II. helyére kerültünk, amely újra nagy meglepetés volt számunkra, hiszen a klubok többsége nagyobb létszámokkal indult. A FÓT S.E. sportolóinak eredményei:

Angler Döníz (Szent Ágoston Keresztény Általános iskola és Gimnázium 9/A.)
kadet női küzdelem II. hely
Barta Bodza (Garay János Általános Iskola 6/C.)
12-13 éves lány küzdelem II. hely
Ernyes Anna (Garay János Általános Iskola 6/C.)
10-11 éves lány formagyakorlat IV. hely, 10-11 éves lány küzdelem II. hely
Oppenauer Botond (Fáy András Általános Iskola 8/A.)
kadet férfi küzdelem II. hely, férfi csapat küzdelem I. hely

Az egyesületről annak, aki karatézni szeretne: Az egyesület 1999 óta működik, székhelye Budapesten a XV. kerületben van. 4 edzővel gondoskodunk az utánpótlás oktatásáról és a versenyzők felkészítéséről. Jelenleg minden nap tartunk edzéseket összesen 7 helyszínen, ebből Fóton az alábbi iskolákban: Fáy András Általános Iskola: Hétfő 19:00 – 20:30, Szerda 15:00 – 16:30. Garay János Általános Iskola: Szerda 17:30 – 19:00 és Péntek 16:00 – 17:30
További információkért keressék fel az egyesület honlapját: www.nihon-hungary.eu
Ha az egyesület programjait szeretné megismerni kérem keresse fel az egyesület Facebook oldalát: https://www.facebook.com/nihonujpalotai.sportegyesulet.50