Ők a Somlyó öregfiúk

2021.04.16.
Írta: Fót SE
Hirtelen ötlettől vezérelve tavaly alakult a Somlyó – meséli a csapat egyik alapítója és edzője, Fonódi Pál. Ő, aki korábban a Fót SE öregfiúkban játszott, egyik pénteki futása közben (mert futni mindig eljár) találkozott Szabó Sanyival és Gáspár Zénóval, a Fót SE korábbi vezetőivel, és kitalálták, hogy legyen egy újabb öregfiúk csapat Fóton.
Kitett egy toborzó posztot a Facebookra, erre három nap alatt 25-en jelentkeztek. A Fót SE öregfiúk csapatából többen kiestek, így közülük is jelentkeztek néhányan, de jött sok, korábban nem focizó, sportolni vágyó is. Mint kiderült, jogos, hogy két öregfiúk csapata is van a városnak, hisz így vagy negyvenen játszanak.
Fót SE II. Somlyó néven szerepelnek az Öregfiú-bajnokság középcsoportjában. Nem szeretik a II. csapatjelölést, Fót SE Somlyó néven szeretnének szerepelni, de így jegyezték be őket, ezért most ez a nevük. A másik csapattal baráti a kapcsolatuk. Tudják, hogy jelenleg ők az erősebbek, de remélik, hamarosan le tudják győzni őket. Más csoportban játszanak, így ez egyelőre csak egy barátságos meccsen lenne lehetséges.
A játékosok 34-58 évesek, van köztük olyan, aki korábban az  FTC utánpótlásban játszott, de például Fonódi Pali, a csapat játékosedzője is ott volt a megyei bajnokságban. Nemcsak fótiak vannak köztük, többen jöttek a környező településekről vagy Budapestről.
Kaslik Gyula 53 éves vegyész. Mindig is szeretett sportolni.  Teniszezett, atletizált és a labda szeretete sem állt távol tőle, így, amint felmerült a lehetőség, azonnal jelentkezett. Van egy fia, aki szintén focizik, sőt néha együtt is játszanak, mint például tavaly, egy kispályás bajnokságban.” Ez egy családi sztori” – mondja Gyula.
Bán István a Vízműveknél és a taxisoknál játszott korábban, főleg salakon és teremben. A 40 éves filmrendező és forgatókönyvíró nagyon örül, hogy megtalálta a lehetőséget. Nemrég költözött Fótra és nagyon jó közösségre talált a csapatban, ami segített a beilleszkedésben.
A csapatkapitány, a fóti születésű 55 éves Véninger János mindig is sportolt. Karatézott, atletizált, kézilabdázott. Igazolt focista csak gyerekkorában volt, itt az FSE-ben.
Szintén a csapat játékosa a Jászai Mari-díjas színész, Vass György, de ottjártunkkor ő éppen próbált.
Azt minden játékos kiemelte, hogy egy nagyon jó társaság jött össze, a sporton kívül is baráti kapcsolatban vannak.
Forrás:fotinfo.hu
Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva