Beszámoló az FSE 2020.03.01 és 2020.11.30 közötti időszakáról

2020.12.10.
Írta: Fót SE

Beszámoló a Fót Sportegyesület 2020.03.01 és 2020.11.30 közötti időszakáról

Tisztelt Tagok, Sportbarátok!

Szeretnénk tájékoztatást adni arról, hogy mi minden történt az egyesület életében az elmúlt időszakban. Egy részét biztosan tudjátok, más részét ezúton szeretnénk megosztani veletek. 

2020.02.27-én tartottuk a sportegyesület tisztújító küldöttgyűlését, melyen Kapitány Zoltánt elnöknek, Szkala Sándort és Tóth-Iván Csabát alelnöknek választották a küldöttek. Már akkor célként tűztük ki, hogy a lehető legnagyobb transzparenciát biztosítsuk az egyesület működése során. Az elnökség döntései feltöltésre kerültek  az új weboldalunkra és folyamatosan beszámoltunk a változásokról.

Szkala Sándor a labdarúgás ügyeit vette kézbe a korábbi elnök Gáspár Zénó segítségével. Elmondható, hogy az utánpótlásunk hatalmas növekedésen ment keresztül. A bozsik korosztályokban a  korábbi 10-15 fő helyett 50 feletti a létszámunk. Az U15-ös korosztály a kiöregedő játékosok miatt szétesett, így ezt a helyzetet egy korábbi nagyszerű edzőnk visszahívásával igyekeztünk megoldani. Kárpáti György és lelkes csapata mára 12 főt számlál, a 2021/2022-es szezonban biztosan tudnak indulni a bajnokságon. Az U17-es csapatunkból maradt 8 fő. A szülőkkel és a  játékosokkal megbeszéltük, hogy a Mogyoród KSK-val közösen indítjuk őket és sikeres együttműködésbe kezdtünk. Az U19-es korosztály működött és jelenleg is fejlődik Serdült Tamás edző keze alatt. A Fót 1-es felnőtt csapatunkat szintén újra kellett építeni és ez is sikeresnek mondható. Serdült Tamás beépítve az U19-es közösség magját, megteremtette egy erősödő csapat alapjait. A Fót 2-es felnőtt futballistákat Balogh Béla vezeti számos fiatal, kitűnő játékossal, akik az első évüket töltik a felnőtt mezőnyben és igyekeznek helytállni. Két ”Öregfiúk” csapatunk szintén baráti társaságként és levezetésként de a sportot figyelembe tartva remekül teljesít.

A TAO program lehetőségeit kihasználva pályáztunk mintegy 21 M Ft-ra és nagy örömünkre a PMLSZ meg is  ítélte a szakmai programunk számára a támogatást. Ezen összegből sporfelszerelést, laptopot, nyomtatót vásároltunk. Edzői fizetéseket finanszírozunk, tornák nevezési díjait és egyéb költségeket számolunk el rá. Az egyik legfontosabb beruházás, hogy mintegy 12 M Ft beszerzési áron vásároltunk a Ford Szalay-Solymár Kft-től egy 9 fős Transit személyszállító buszt, szintén a TAO forrás terhére. Így könnyebben tudjuk mozgatni a csapatainkat.

Fót város Önkormányzatával együttműködve, szakmai partnerként részt vettünk egy világítással rendelkező, nagyméretű műfüves sportlétesítmény pályázatán.  Az Országos Pályaépítés Program keretében mintegy 140 M Ft értékben megkaptuk az építési lehetőséget, melyből az önerő 30% volt.

A korábban említett bővülés miatt a meglévő élőfüves pálya már nem tudta kielégíteni a megnövekedett sportolói létszám igényeit.  Ezzel a beruházással hosszú távon biztosított a labdarúgás, az atlétika és a pályát használó szakosztályok működése. A délelőtti időszakban igyekszünk az általános iskoláknak felkínálni a használat lehetőségét. Az egyesület keretei között sportolók száma hozzávetőlegesen 400-500 Fő körül alakul.

 

Amit tettünk még ebben az időszakban:

Az edzői fizetéseket és tagdíjakat átszerveztük és egy szoftverrel vezetjük, így naprakészek vagyunk a tagnyilvántartásban és a tagdíjakkal kapcsolatosan

Mintegy 2.100.000 Ft értékben szponzori támogatásokat gyűjtöttünk

Intézkedtünk a pandémiás vészhelyzettel kapcsolatban, minden esetben az emberi élet védelmét, a betegség elkerülését középpontba helyezve

Együttműködési szerződéseket írtunk alá a Fóti Szabad Waldorf Iskolával, a Kisalag SC-vel, kapcsolatot kezdeményeztünk az Fóti Ökumenikus Általános Iskolával, a Németh Kálmán Általános Iskolával, a Fóti Boglárka Óvodákkal, az A36  Postagalamb Galambász Egyesülettel és az Impulzus Sportegyesülettel

A nyár folyamán karbantartottuk 450.000 Ft-ért a meglévő műfüves pályánkat. Felújítottuk a pálya gyepszőnyegét életben tartó fúrt kutat 370.000 Ft-ból. A 13 éves kút vízhozamát speciális technológiával, kompresszorozással állították helyre, megszüntetve az időt rabló kézi locsolást. Mindenki örömére így nem vész kárba a korábban kiépített locsoló rendszer. Egyelőre nem kellett hatalmas anyagi áldozatokkal járó új kutat fúrni

Bővült a Judo terem, ennek eredményeképpen Szilágyi Gábor Judo-s növendékei egy korszerűbb, tágasabb épületrészt tudnak használni. Az átalakítás költségeit közösen viseltük. Csináltattunk egy új bírói/női öltözőt mintegy 450.000 Ft-ból. A sportközpont elavult, korszerűtlen elektromos hálózatát felújítottuk 700.000 Ft-os költségből. Festési, burkolási munkákat végeztünk 500.000 Ft értékben. A késő őszi felújítási munkálatok keretében megfiatalítottuk a futballpálya árnyékot adó ősfáit, ahol a száraz lehulló gallyak balesetveszélyt okoztak.  A területen lévő életveszélyessé vált fákat szakemberek segítségével legallyaztuk 300.000 Ft értékben.

 – Új szárítógépet szereztünk be 140.000 Ft értékben. Létrehoztunk egy új weboldalt 230.00 Ft-ból és megreformáltuk a közösségi csatornáinkat, rendszeres tájékoztatást adunk a Fót SE-ben zajló eseményekről,  felvettük Fót város címerét kisebb módosítással.

Nyári tábort tartott a Judo a Tenisz az Atlétika és a Labdarúgó szakosztályunk

Tóth Iván Csaba többszörös Ironman által vezetett Atlétika szakosztály is jelentősen fejlődött, a szakosztályi teendői mellett Csaba az egyesület jogi ügyeit is intézi

Elindítottuk a Természetjáró, a Modern tánc és a Kerékpár szakosztályunkat, valamint folyamatban van a Kosár és a Kézilabda szakosztályunk erősítése is.

Kisalagi területre látványtervet készítettünk egy esetleges sportközpont létrehozásának szándékában

Folyamatosan karbantartottuk a sportlétesítményünk területét, gondos gazdaként óvtuk és fejlesztettük önerőnkből

Mindezeken túl számos tennivalónk akadt, hogy  az Egyesületnél folyó munkákat gördülékennyé tegyük. Szerencsére számos önkéntes segítő csatlakozott és idejét adta, pénzével, kapcsolataival támogatta a munkánkat. Ezúton is köszönjük a segítségüket: Lissai József, Király István, Király Katalin, Schmid Lajos, Sólyomvári Erika, Nagy Sándor, Kovács György, Federics Réka és még sokaknak.

Fót. 2020.11.30

Kapitány Zoltán/Elnök

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva