Interjú Kapitány Zoltánnal, az FSE új elnökével

2020.08.03.
Írta: Fót SE

Sziasztok! Riportot készített velünk a FOTINFO.HU. A bővebb változatot is megmutatjuk:

Szerettük volna jobban megismerni a Fót Sportegyesületet és bemutatni, hogy milyen változások történtek az elmúlt hónapokban illetve, hogy milyen terveik vannak a következő időszakra. Felkerestük a pár hónappal ezelőtt megválasztott elnököt, Kapitány Zoltánt, aki máris sikerekről tud beszámolni.

Mondanál valamit magadról?

Születésem óta Fóton élek, itt dolgozom, itt sportolok, a Fóti Szabad Waldorf Iskolába járnak a gyermekeim. Minden ehhez a városhoz köt. Tisztában vagyok a hiányosságaival de tudok örülni a szépségeinek is, melyből számtalan van. Fóton van egy jól működő könyvelőirodám egy tökéletes partnerrel és kollégákkal, aminek kapcsán rengeteg embert ismertem meg városunkban. Ezen kívül, egy labdarúgással foglalkozó vállalkozást is vezetek.

Miért gondoltad, hogy érdemes megmérettetned magad a Fót Sportegyesület elnöki posztjáért?

A fiaim itt, Fóton kezdtek sportolni, én pedig hosszú évek óta a fóti öregfiúk csapatában focizom. Régóta látom a sikereit és a problémáit az egyesületnek. Úgy éreztem, hogy a tapasztalatommal és a kapcsolataimmal a hátam mögött létre tudnánk hozni egy nagyon jó sportszervezetet és az eddigi visszacsatolások alapján úgy vélem erre hatalmas igény is lenne.

Egy ilyen szervezet vezetése, irányítása nem egyemberes feladat. Vannak segítőid?

Igen. Elsősorban a két alelnökünk, Szkala Sándor és Tóth Iván Csaba személyében. Már a megválasztásunk óta csapatként tekintünk egymásra, leosztottuk a feladatokat és mindenki a meghatározott részterületért felel. Eddig nagyon jó az összhang közöttünk. Szerencsére kialakult körülöttünk egy nagyon lelkes és segítőkész közösség is, akikre támaszkodhatunk. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy támogatnak minket és időt, energiát szentelnek arra, hogy az egyesület jól/jobban működhessen. Mindemellett a korábbi vezetéssel, többek között Gáspár Zénóval és Lissai Józseffel is jó munkakapcsolatban maradtunk, továbbra is sokat segítenek. A fóti képviselőtestület egésze mögöttünk áll legyen szó kormánypárti vagy ellenzéki képviselőről. Különösen jó a munkakapcsolatunk Dr. Vass György polgármester úrral és Bíró Zoltán alpolgármester úrral és az önkormányzati dolgozók is segítik a munkánkat.

Mit lehet tudni a Fót Se múltjáról, jelenéről?

Egyesületünk igen nagy múltú, 1913-ban alakult az évtizedek alatt több névváltozáson ment keresztül. Legnagyobb sikereit a 2000-es években Balogh Sanyi bácsi irányítása alatt érte el a labdarúgó csapatunk, az NB II. 6. helyén végzett.
Ami a jelent illeti, már nem csak labdarúgó szakágunk van, hanem kibővültünk judo, asztalitenisz, atlétika és tenisz szakosztályokkal is melyek nagyon sikeresek, hála azok vezetőinek. Folyamatban van a természetjáró, kézilabda, kosárlabda szakosztályunk elindítása. Jó hír még, hogy Fonódi Pál irányításával alakult egy új öregfiúk csapatunk továbbá a 2020/2021-es szezont már két felnőtt csapattal kezdjük meg. Az eddig hiányos U17-es korosztályunkat a Mogyoród KSK-val közösen sikerült neveznünk a bajnokságba.

Gondolom a pandémiás helyzet megnehezítette az indulásotokat. Hogyan viseltétek ezt az időszakot?

Sajnos mi is megszenvedtük az elmúlt pár hónap bizonytalanságát. Mindenekelőtt, a legfontosabb szempontunk a biztonság és az egészségvédelem volt. Azonnal léptünk és bezártuk a pályánkat, megszüntettük az edzéseket. Amikor a kormány lehetővé tette, újraindítottuk a foglalkozásokat, táborokat szerveztünk. Természetesen mi ebben az időszakban is dolgoztunk és megállapodásokat kötöttünk, tárgyalásokat kezdeményeztünk a PMLSZ-el az MLSZ-el, a szakági szövetségekkel. Karbantartottuk a műfüves pályánkat, kitisztítottuk a fúrt kutunkat, megszüntettük a főépület beázását. Tervezés alatt van az új weboldalunk, elkezdtük a sportpálya környékét rendbe rakni, megtisztítani.

Mik a tervek a jövőre vonatkozóan?

A legnagyszerűbb hír, hogy elindult a sportcsarnok építése, amely remélhetőleg hosszú távú megoldása lesz a fóti sportélet igényeinek. 2020 augusztus végén átvehetjük a TAO pályázaton jóváhagyott 9 fős mikrobuszunkat, mellyel sokkal könnyebb lesz a csapatok, tagok mozgása. Pályázunk egy nagyméretű, világítással rendelkező műfüves pályára. Sajnos itt egyre kisebb a mozgásterünk mert zárulnak be a pályázatok de hiszünk benne , hogy sikerülni fog. Igyekszünk a kisalagi pálya környékére is szabadidős opciót teremteni és tömegsport helyszínné alakítani. Szeretnénk új szakosztályokat indítani és a meglévőek működését segíteni, a taglétszámot növelni. Számunkra az egyik legfontosabb kihívás, hogy mindenkinek tudjunk lehetőséget kínálni, aki Fóton sportolni szeretne.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

Köszönöm a lehetőséget és szeretném itt is megjegyezni, hogy várunk minden észrevételt, ötletet az elérhetőségeinken továbbá mindenkit, aki sportolni szeretne. Hajrá Fót!

Fotók: Fótinfo.hu

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva