Országos selejtezőben méretették meg magukat kosárlabdás lányaink!

2024.09.23.
Írta: Fót SE

Szeptember első hétvégéjén került sor a Serdülő Leány Bajnokság előselejtezőjére, melyen a Fót SE kosárlabda csapata harmadik helyen végzett!

Lányaink először mérettettek meg az országos selejtezőben és nem sok hiányzott ahhoz, hogy mindenki számára nagy meglepetéssel szolgáljanak. A Kecskeméti Mercedes Akadémia és a BSC is a tavalyi eredmények alapján jóval erősebb rangsorolást kapott, míg a Kaposvár papíron előrébb helyezkedett el, azonban ők verhetőnek számítottak.

Páli Gábor kosárlabda szakosztályunk vezetője és szakedzője a következő képpen foglalta össze és értékelte a meccseket:
„A torna nyitó mérkőzését a Kecskemét nagy fölénnyel nyerte a Kaposvár ellen, majd ezt követően jött a BSC – Fót mérkőzés, melyet remekül kezdtek a Fótiak és az első játékrész végén 13:10-es elonybe kerültek. A második játékrészben tovább nőtt az előny, azonban 28:21-nél (30 másodperc volt vissza a játékrészből) három eladott labdából 28:25-re zárkóztak a hazaiak.
A térfélcsere utáni első nyolc perc egy 12:2-es fóti rohamot hozott és 40:27-nél azt gondolhattuk, reális esély mutatkozik arra, hogy megnyerjük a találkozót, azonban a játékrész vége ismét a BSC-nek sikerült jobban és egy 6:0-ás sorozattal 40:33-ra zárkózott. Az utolsó negyedben folytatta a jó játékát a Budakeszi és kettő perccel a vége előtt 44:40-nél úgy tűnt, el is dönti a mérkőzést. A fótiak ekkor még egy utolsó erőfeszítést tettek a győzelemért, azonban végül egy ponttal, 44:43 arányban alul maradtak.
A szombati második mérkőzést két óra pihenővel a Kecskemét ellen vívták a fóti lányok. A BSC elleni vereség még benne volt a lábakban és a fejekben, azonban hatalmas energiákat mozgósítottak a lányok és sokáig partiban voltak a győzelemért, azonban az utolsó negyedre az akadémisták föléjük tudtak nőni, így 60:43-as vereséggel zártak.
A torna záró napján a Kaposvár volt az ellenfél. A fóti lányok rendkívül magabiztosan és fegyelmezetten játszva nagy arányú 99:21-es győzelemmel zártak a csoport harmadik helyén.
Tavaly májusban vettem át a lányokat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az idei évben megpróbáljunk bejutni a legjobbak közé az országos főtáblára. Ez nagyon nem egyszerű feladat, de a lányok komolyan vették és sokat dolgoztak azért, hogy sikerüljön.
Az első mérkőzésen 28 percig kisebb hibákkal ugyan de végig domináltunk és nyugodtan mondhatom, mindenkit megléptünk a játékunkkal. Ugyanis remekül működött az 1:1 elleni védekezésünk! Aztán jött egy 10 perces periódus, amikor nem tudtunk pontot dobni, így amit addig felépítettünk, el is dobtuk.
A második meccsen mindent megtettünk a győzelemért, azonban ketten is megsérültek és el is fáradtunk, de tisztességgel helyt álltunk.
Azt gondolom, ezen a két meccsen bebizonyítottuk magunknak, hogy jó úton járunk, ugyanakkor ki is jelöltük a következő időszak feladatait is, amiben fejlődnünk kell, hogy ilyen terhelés mellett is meg tudjuk nyerni a rangadókat.
Büszke vagyok a lányokra! Apróbb sérülések és betegségek ide vagy oda, mindenki vállalta a játékot és megpróbálta kihozni magából a maximumot!
Külön öröm, hogy egy mindössze 11 éves játékos, Krancz Sára is debütálhatott az U14-es bajnokságban és meg is szerezte első pontjait!
A folytatásban számunkra jön az alsóházi alapszakasz, ahol a cél a csoportelsőség és a főtáblára jutás!
Továbbra is várjuk a 2011-2017 közötti lányok és 2013-2017 közötti fiúk jelentkezését, akik szeretnének a kosárlabdával megismerkedni.”

Egyesületünk nevében ezúton is gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a tornán és a lányok kitartó munkájáért! Büszkék vagyunk Rátok! További sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva