Rendkívül eredményes évet zártak vívóink is!

2024.01.16.

Vívószakosztályunk egy igazán izgalmas évet tudhat maga mögött!

Fiedler Ferenc visszatekintése a 2023-as évre:

„Ezen év januárjában megalakult  a szakosztályunk  35 vívóval. A jelenlegi létszámunk 47-fő. Korban 8-16 évesek a vívóink, lányok- fiúk vegyesen. Az edzések helye kezdetben a Szent Ágoston Iskolában volt, de áprilisban átköltöztünk a Phoenix Sportcsarnokba, ahol még sokkal jobb körülmények között tudjuk folytatni a felkészülést.

Heti 4-edzésünk van 2-csoportban, kard és párbajtőr fegyvernemben. Jelenleg kard fegyvernemben sokkal többen vannak, ezen a közeljövőben változtatni szeretnénk.

A korosztályos versenyeken rendszeresen indulunk, melyeken már eredményeket értünk el :

• vidékbajnokság csapat / gyermek : 1-hely ( legyőztük az országos bajnokot az 1- helyért )
  • vidékbajnokság egyéni 3.5. 6. és 7 -helyezés,
  • országos bajnokság csapat 5.hely,
  • országos bajnokság egyéni 7.hely,
  • KK. Országos válogató versenyein több döntős helyezést szereztünk,
  • Országos diákolimpia bajnokok 2- fő, sok ezüst és bronzérem a tavaszi és a téli megmérettetéseken.

A felszereléseket túlnyomó részt szülői összefogásból biztosítottuk, mely feltétlen szükséges  az eredményes felkészüléshez.

Több pályázaton sikerrel nyertünk anyagi illetve némi felszerelés támogatás formájában:

• Fót Város Önkormányzatától 235. 000 Ft támogatást kaptunk
  • „Hiszek benned „ – pályázaton  600 .000 Ft-ot nyertünk
  • A Magyar Vívó Szövetségtől pedig műhelytámogatásként 500.000 Ft-ot nyertünk

Ezen összegeket főképpen terembérletre költöttük. Folyamatban van még egy jelentősebb összegű pályázat  szerződéskötése, mely nagymértékben megkönnyítheti a jövendőbeli munkánkat.

3- felkészülési hetet szerveztünk a  nyárra 2- bejárós tábort a Fáy iskolában tartottunk,  és egy balatoni  „ottalvós”   tábor formájában, melyek nagyon sikeresek voltak szakmai szempontból is.

Az edzéseket Fiedler Ferenc és Kolczonay Gábor  diplomás szakedzők irányítják a kezdetektől. Szeptembertől csatlakozott hozzánk Pénzes Zsolt volt kardvívó, aki hasznos tanácsaival segíti a gyerekek felkészülését.

Nagyon fontos volt néhány szülő szervezési és anyagi hozzájárulása a működéshez, mely által folyhat a szakmai felkészítés. Szakedzőink eddig anyagi juttatás nélkül vállalták a gyerekek felkészítését.

Nagy, de érzésem szerint megalapozott reményekkel tekintünk a jövő felé, a gyermekek szemének csillogása és a páston szerzett sok-sok győzelem erőt ad a folytatáshoz. ”

Fót Sportegyesületünk nevében ezúton is gratulálunk nektek az elképesztő teljesítményért az elmúlt évben! Az elszántságotok, tehetségetek és kitartásotok példátlanul inspiráló volt mindannyiunk számára! Az aranyérmek, ezüstérmek és bronzérmek, amiket begyűjtöttetek, nem csupán számszerű eredmények, hanem a ti elhivatottságotok és munkátok méltó elismerései!