Duókkal, triókkal, és egyéni versenyzőkkel álltak a dobogóra RG-s lányaink!

2024.01.12.
Írta: Fót SE

FÓT SE RITMIKUS GIMNASZTIKA SZAKOSZTÁLY

2023-as évi képes beszámolója a szakosztály Sportéletéről és eredményeikről

Pesti Andrea szakosztályvezetőnk a következőképpen számolt be az elmúlt időszak lefontosabb eseményeiről:

„A ritmikus gimnasztika szakosztály 2022. májusában alakult. Akkor összesen 20 versenyzővel kezdtük az edzéseket. Mivel a sportág nagyon népszerű a kislányok körében, ezért gyorsan híre ment, hogy Fóton is elérhető már a legszebb női olimpiai sportág. Nyári táborokkal is színesítettük a gimnasztikát kedvelő lányok igényeit.

  1. Szeptemberétől már 2 tanfolyami csoporttal, és 25 fő versenyzővel indult a tanév.
  • Február 12.

Budapesti szervezésű Esztétikus Gimnasztika (AGG) továbbképzésen vettünk részt, amelyen a Bolgár világbajnok csapat edzői tartottak nekünk.

  • Április 3-4-5.

IFAGG (AGG) szervezésében 3 napos bírói és edzői továbbképzést tartottak Budapesten, ahol a szakosztályunk vezető edzőjeként sikeres vizsgát tettem.

  • Április 1.

Balance kupa klubközi versenyen több csapatunk is elindult, duókkal, triókkal, és egyéni versenyzőkkel álltunk a dobogón.

  • Április 29.

Pannon AGG és Művészi Gimnasztika Országos Bajnokságnak a Fóti Phoenix Sportcsarnok adott otthont. 11 egyesület, 260 versenyzője lépett aznap szőnyegre. A verseny lebonyolításában a szakosztályunk szülői munkaközössége is részt vállalt.

AGG-ben 3 csapattal indult szakosztályunk:

6-8 éves korosztályban rövid programmal: 1. helyen Országos Bajnokok lettünk!

8-10 éves korosztályban hosszú programmal: 1. helyen Országos Bajnokok lettünk!

10-12 éves korosztályban hosszú programmal: 2. helyen végeztünk!

Művészi Gimnasztikában 2 csapatunk arany, és 2 másik csapatunk ezüst minősítéssel zártak.

  • Május végén évzáró gálát tartottunk a Fóti Sportcsarnokban, mellyel lezártuk a 2022-23. tanévet.

  • Augusztus végén versenyzőinkkel 2 hetes edzőtáborban voltunk, ahol felkészültünk a következő versenyszezonra. Új zenékre, új koreográfiák készültek. Segítségünkre volt Szabados Flóra moderntánc pedagógus, és Galambos Regina a Pannon AGG szakmai vezetője, akik új elemeket, változatos táncos lépéseket tanított be a lányoknak.

  • Szeptember 4.

Tanévkezdésre a versenyző létszám 35 főre gyarapodott, és 3 tanfolyami csoportot indítottunk el. Igy a teljes létszámunk 70 főre gyarapodott. 2024. január 8.-tól újabb tanfolyamot indítunk el 6-10 éves korosztály számára a Fáy iskola tükrös termében.

  • Szeptember 9.

Az őszi versenyszezon első versenye a nemzetközi Grácia Kupa volt, amelyen két AGG csapatunk versenyzett.

10-12 éves korosztály hosszú programmal: 1. helyen végzett

12-14 éves korosztály hosszú programmal: 2. helyen végeztek a Gráciás lányok mögött. A fotókon jól látszik a mozgásfejlődésük.

  • November 4.

Sportpalánta Fesztivált rendeztünk azoknak a kezdő ovis és kisiskolás csoportjainknak, akik most ismerkednek a gimnasztika versenyek varázslatos világágával. A többség számára ezzel vette kezdetét az idei versenyszezon. A Fóti Phoenix Sportcsarnok adott otthont rendezvényünknek. A Fesztivál jól sikerült, még vendégcsapat is érkezett Székesfehérvárról az ALBA RG egyesület négy csapatával.

A Fesztivál sikere a lelkes szülői munkaközösségnek is köszönhető, ezért szakosztályunk úgy döntött, hogy a tavaszi idényben is folytatja a Sportpalánta Fesztivál rendezvényét.

A következő fesztiválunk időpontja: 2024. március 23. lesz! 

  • November 11.

Balance Kupa klubközi versenyre kaptunk meghívást, amelyen szakosztályunk 4 csapattal, számos duó, trió, és egyéni gyakorlattal vettünk részt. Csapataink ezüst minősítést, míg a fergeteges egyéni gyakorlatokat bemutató versenyzőink mind arany minősítést értek el. Erre az eredményre nagyon büszkék vagyunk!

  • December 2.

AGG MAGYAR KUPA és Művészi Gimnasztika versenyt a Fóti Phoenix Sportcsarnokban rendeztük. Tizenkét tagegyesület, 280 versenyzője lépett szőnyegre. Az AGG versenyen 2 csapattal indultunk:

10-12 éves korosztály hosszú program: 1. hely

12-14 éves korosztály hosszú program: 2. hely

A Művészi gimnasztika csapataink ezüst minősítést szereztek.

3 karika csapatunk, és egy labda csapatunk helyt állt a versenyen. Szinte hibátlan gyakorlatokat láthattunk tőlük.

Ezzel a versennyel a 2023. évi versenyszezon lezárult.

  • December 20.

Karácsonyi gálával zártuk az évet, fantasztikus hangulatban. A Fóti Sportcsarnok megtelt szebbnél szebb, ügyes kislányokkal, akik csillogó szemmel mutatták meg tudásuk legjavát!

A FÓT SE Ritmikus Gimnasztika Szakosztálya ezzel köszöni meg minden növendékének az egész éves lelkes edzéslátogatást, a versenyeink hangulatát, és a kedves szülőknek, nagyszülőknek, hogy lehetővé teszik a lányok magas szintű sportolását! És külön köszönjük a fanatasztikus fotókat Ebergényi Tamásnak!”

Egyesületünk nevében ezúton is gratulálunk szakosztályunknak a kitartó munkához, amellyel fantasztikus eredményeket értek el a tavalyi évben! Hiszünk és bízunk benne, hogy idei évben is hasonló sikereket értek el!

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva