Két győzemmel zártak kosárlabdás lányaink az Alsóház középső csoportjában!

2024.10.14.
Írta: Fót SE

Nagyszerű rajt a főtáblán!

Október második hétvégéjén rajtolt el az U14-es Országos Serdülő Lány Bajnokság 40 csapatos főtáblás szakasza.

A főtáblán újoncnak számító Fót SE gárdája az Alsóház Középső csoportjába kapott besorolást, ahol a nyitó fordulóban két győzelemmel zárt és jelenleg vezeti csoportját.

Fót SE/A – Radobasket Törökbálint 72-26

(26-9, 20-7, 16-4, 10-6)

Fót SE/A: Waktor N. (14), Tajthy A. (12), Ranguy R. (10), Dudás A. (8), Kovács K. (8), Fekete R. (6), Mátyás L. (6), Békési L. (4), Haffner E. (4), Ernszt N. (-), Füst M. (-), Losonci J. (-).

Fót SE/A – BEAC-Újbuda KA/B 72-47

(23-13, 13-14, 17-8, 19-12)

Fót SE/A: Dudás A. (11), Ranguy R. (10), Kovács K. (9), Waktor N. (9), Füst M. (8), Tajthy A. (8), Fekete R. (7), Békési L. (6), Haffner E. (4), Ernszt N. (-), Losonci J. (-), Mátyás L. (-).

Páli Gábor edző:

„Izgatottan vártuk az első két főtáblás mérkőzésünket, mert szerettük volna bizonyítani, hogy ott a helyünk az ország legjobb 40 csapata között. Azt gondolom, hogy ez sikerült!

A Törökbálint elleni első mérkőzésen magabiztos győzelemmel kezdtünk, majd a BEAC-Újbuda Akadémia második csapata következett. Azt már a korábbi selejtező tornán is megmutattuk, hogy képesek vagyunk védekezni és szívünk is van hozzá, de akkor még csak 25 percig tudtuk fenntartani a magas intenzitást és végül kikaptunk. Most azonban erről szó sem volt! Önbizalommal tele kezdtük a mérkőzést és 23-13-mal zártuk az első tíz percet, ami alaposan meglepte az akadémistákat. Ennek megfelelően a második játékrész elejét igencsak megnyomták és pillanatok alatt 3 pontra zárkóztak. Szerencsére ekkor ez az ötösünk is magasabb fokozatba kapcsolt és a félidőre 9 pontot megtartott az első negyedben szerzett előnyből.

A harmadik játékrészben aztán hét perc alatt egy 15-2-es futást produkáltunk, amivel 22 pont volt az előnyünk! És bár a negyed végén volt egy apró rövidzárlatunk, érezhető volt, hogy kézben van a mérkőzés. Az negyedik negyed kiegyenlített játékot hozott, azonban 60-47-es állásnál a végjátékban megint parádésan játszottunk és egy 12-0-ás három perccel 72-47-re győztünk!

Nagyon büszke vagyok a lányokra az első két meccsen nyújtott teljesítményük miatt. Olyan fegyelmezett és koncentrált játékot mutattunk 40 percen keresztül, amit még nem láttam tőlük. Ezt a két győzelmet igazi csapatmunkával szereztük meg, ezt jól mutatja, hogy mindkét mérkőzésen 20-nál több gólpasszunk volt és remekül eloszlottak a pontok.

Jó pozícióból várhatjuk a folytatást, azonban ugyanilyen fegyelmezett és alázatos munkával kell továbbra is dolgoznunk, mert még három hasonló torna vár ránk, ahol bizonyítanunk kell!”

Egyesületünk nevében ezúton is gratulálunk a lányoknak és további sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

Hajrá Fót!

Fót Sportegyesülez 2020 © Minden jog fenntartva